SADA ĆE ISTINA POBEDITI! VUČEVIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV VUČIĆA: Dokazi koje smo priložili su vrlo jasni!

Autor: Republika

Vesti

03.08.2021

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora naprednjaka Miloš Vučević podneo je danas krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina.

Republika

Foto: Republika

Miloš Vučević

U Republičkom javnom tužilaštvu Vučević je podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina zbog tvrdnji grupe Veljka Belivuka, kako bi građani i u sudskom postupku videli sve dokaze, ko govori neistinu, zašto to čini, sve "pipke" te mafijaške hobotnice, spregu tog kriminalnog klana sa raznim političkim i drugim centrima moći.

Vučević je kao što je i najavio tokom jučerašnjeg dana u tužilaštvo stigao u 10 časova u pratnji advokata Đorđa Komlenskog. 

- Dokazi koje smo priložili su vrlo jasni. Naveli smo sve medije koji su protkelih dana pisali. Ja verujem u pravosudni sistem naše države. Neka se utvrde sve činjenice. Neka tužilaštvo utvrdi ko je šta uradio - rekao je Vučević i naveo da će na ovaj način biti otkriveno sve o klanu Belivuk-Miljković.

Vučević je rekao i kako je njegovo pravo da navede dokaze na osnovu kojih je sastavio krivičnu prijavu, a osim protiv Aleksandra Vučića, Vučević je privičnu prijavu podneo i protiv Aleksandra Vulina.

- Moje pravo je da navedem dokaze na osnovu kojih sam na koncipirao krivični prijavu koju sam podneo. Tužilaštvo je jedino koje ima pravo da podnese tu kvalifikaciju. Ja sam podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina. Koncipiramo kriviču prijavu kao inicijalni akt da se otkrije ima li veze najvišeg državnog vrha sa klanom Belivuka - kaže Vučević, prenosi Kurir.

Vučević je, dodaje, krivičnu prijavu koncipirao na osnovu informacija koje je čuo u medijima, među kojima je naveo Novu S, N1, Krik, BIRN, kao i jedan portal iz Hrvatske.

- O tome se mora raspravljati pred državnim sudskim organima. Mi smo naveli dokaze iz kojih smo definisali krivičnu prijavu, a to na koji će način ona biti definisana je na Tužilaštvu. Naveli smo Krik, BIRN, Novu S, N1, jedan hrvatski portal i konferenciju Dragana Đilasa i sve ono što su oni pričali - rekao je Vučević i dodao da je optužnica koncipirana na osnovu onoga što su pojednini mediji navodili.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv samog sebe.

Vučić je tako odgovorio na optužbe da su se on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin tajno sastajali sa Veljkom Belivukom.

Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučjau Jovanjica, podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama - rekao je Vučić i dodao:

Zna narod ko se ovde boti protiv kriminala i ko je stao mafiji za vrat. Za nas je interes da mafije ne bude, i kao što vidite ove godine nije bilo mafijaških ubistava ove godine - kazao je šef države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Aleks

03.08.2021 09:41

Podneti krivičnu prijavu protiv Predsednika jedne države je lakrdija.

Jeca

03.08.2021 13:24

Konacno da se sazna istina i lazi zute bagre

Miroljub

03.08.2021 20:24

Ovi su potpuno bolesni, pa koga oni zavitlavaju?!?