PENZIONERIMA BI DA UKINU PRAVO NA ŽIVOT: Opozicija kivna jer će najstariji građani dobiti 20.000 dinara

Autor: Republika

Vesti

03.08.2021

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se pitaju Dragan Đilas i njegovi opozicioni saborci, penzioneri ne bi dobili ni dinar, a kamoli 20.000 dinara pomoći. Ako je suditi prema onome što kače po društvenim mrežama, penzionerima bi ukinuli i pravo na život.

Foto: Tanjug

 

Mediji naklonjeni ovom delu opozicije utrkivali su se juče ko će više pljunuti na državu i njenog predsednika Aleksandra Vučića zbog finansije pomoći najstarijim sugrađanima.

U napad je prva krenula Đilasova zamenica Marinika Tepić, nazivajući na Tviteru ovu pomoć "novom kupovinom penzionera", a onda su i mediji, kao po nalogu, počeli da objavljuju vesti identičnih naslova.

 

 

SVE IM JE TRIK

Nova S, N1 i Danas su preneli izjavu potpredsednice Narodne stranke Sandre Rašković Ivić, na sva tri portala osvanuo je isti naslov:

Siniša Mali: Briga o najstarijim kontinuirana

Pomoć od 20.000 dinara nije prva i jedina pomoć ukazana penzionerima.

Ministar finansija Siniša Mali nabrojao je sva davanja iz državne kase namenja najstarijim sugrađanima. Iz onog što je naveo jasno je da pomoć penzionerima nema veze s izborima koji će se održati dogodine. Mali je ukazao da država i u vreme najveće krize misli na najstarije građane.

- Umesto da im vrati oteto, vlast kupuje glasove penzionera.

Slično je bilo i s portalom Direktno, na kom je jedna od vesti bila "Vučić penzionerima poklanja 20.000 dinara pred izbore". Korak dalje otišao je N1, koji je preneo razgovor s predsednikom Sindikata penzionera Nezavisnost Milošem Grabundžijom, koji je novčanu pomoć penzionerima nazvao markentinškim trikom.

- Vučić manipuliše penzionerima, kupuje glasove pred izbore - bio je naslov pomenutog teksta na portalu N1.

Zamenik predsednika PUPS Đuro Perić podseća opoziciju da država stalno radi na poboljšanju položaja penzionera.

- Mi smo uvek podržavali i inicirali svaku pomoć penzionerima, bilo u vidu povećanja penzija ili davanja određene pomoći. Ova pomoć je vrlo bitna i znači svakome, pogotovo što nije reč o maloj sumi novca i pokazuje najbitniju stvar, a to je da su penzioneri stalno prisutni i da su važna kategorija, o kojoj se stalno vodi računa i gde se gleda kako može da se na najbolji mogući način poboljša njihov položaj - objašnjava Perić.

VELIKA RAZLIKA

Govoreći o pristupu sadašnje vlasti, koja nastoji da ljudima obezbedi sredstva, a ne da ih uzima, član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ističe za Srpski telegraf bitnu razliku između ovdašnje vlasti i nekadašnjeg režima:

- Oni su uvek razmišljali samo u suprotnom smeru - kako od naroda nešto da uzmu. Milione evra za tajkunske firme, pare za novi porše, desetine nekretnina na ekskluzivnim lokacijama... Sve što imaju, a nisu imali pre ulaska u politiku, sebi su obezbedili na taj način. Penzionerima nisu za to vreme dali ni 20 dinara, a danas je država dovoljno snažna da penzionerima obezbedi po 20.000 dinara, i samo na tom primeru se već vidi suštinska razlika između politike Aleksandra Vučića i snažne države s jedne strane, odnosno nemara, neznanja i pljačke tajkunsko-mafijaškog kartela iz bivšeg režima, s druge strane.

Eva Ras: Tupava opozicija 

Glumica Eva Ras osudila je napade na vlast zbog pružanja novčane pomoći penzionerima.
- Jevrejka sam i kad gledam dinar i vidim dinar, ja to i podignem, od jednog dinara možete napraviti dva, a kad nemate nijedan, onda ne možete ništa - navodi poznata glumica.
Dodaje da će se penzioneri obradovati ovoj pomoći:
- Svaka novčana pomoć je dobrodošla i uvek je bolje imati, dobiti, zaraditi, nego nemati ništa. Što se tiče napada, čitav život govorim da sam protiv vlasti, a sad sam protiv te jebene opozicije, koja je tupava da tupavija ne može da bude i ne mogu da verujem da imaju dve televizijske stanice američke, koje tako lupetaju, kao da ne živimo ovde i da je drugde bolje.

Pomoć penzionerima:

  • najavljen ponovni rast penzija od 5,5 do šest odsto
  • 5,5 odsto porasle penzije tokom prošle godine
  • 4.000 dinara isplaćeno penzionerima na početku pandemije
  • 100 evra isplaćeno svima
  • 5.000 dinara isplaćeno penzionerima krajem prošle godine
  • 30+30 evra za sve punoletne građane
  • isplata dodatnih 20 evra u decembru za sve punoletne građane
  • dodatnih 50 evra za penzionere
  • 20.000 dinara biće isplaćeno u februaru penzionerima
  • 3.000 za one koji su bili vakcinisani do kraja maja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Dijana

03.08.2021 08:08

Da se opozicija pita kao što se ne pita, ona bi dozvolila da penzioneri žive u najvećoj nemaštini.

Zak

03.08.2021 08:10

Opoziciji sada i penzijoneri smetaju,čemu toliko mrznje oni su dostigli dno dna!

Jana

03.08.2021 08:19

Ko je kriv demokratama što nisu znali da vode i upravljaju državom, pa nisu mogli da ostavljaju novac za pomoć stanovništvu. Nisu znali i umeli, ali kako su znali da se bogate. Sad su svi oni biznismeni i bogataši.

Marina

03.08.2021 08:48

Opozicija nema ni srama ni stida ,sta su im penzioneri sada krivi da ih toliko smetaju .