Krkobabić i njegov tim uveliko rade na spasavanju srpskih sela

Autor: Borislav KAŠANSKI

Vesti

25.10.2020

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put u istoriji Srbija će u Vladi imati Ministarstvo za brigu o selu. Na čelu ovog novoformiranog ministarstva biće Milan Krkobabić, dojučerašnji ministar zadužen za regionalni razvoj. Boljeg rešenja svakako nije bilo, s obzirom da su proteklih godina upravo Krkobabić i njegov Nacionalni tim za preporod sela Srbije postigli impresivne rezultate u borbi da naša sela ne opuste. I ne samo da su ti rezultati fascinantni, jer je, na primer, formirano više od 600 novih zadruga, već je u timu koji zajedno vode Krkobabić i akademik Dragan Škorić okupljeno nekoliko desetina stručnjaka iz različitih oblasti.

Foto: Promo foto
Milan Krkobabić

Tako će se ministar Krkobabić praktično naći na zadatku koji nekoliko godinama unazad predano rešava. U nacionalnom programu za preporod i spas sela, koji je nedavno predstavljen, definisani su prioriteti i ključni projekti na kojima se uveliko radi, pa je formiranje novog ministarstvva logičan sled događaja. Time je, takođe, poslata i jasna poruka da država svim svojim kapacitetima stoji iza onog što Krkobabić radi.

U trenutku izbijanja epidemije korone u Srbiju se vratio veliki broj naših građana koji žive i rade u zapadnoevropskim zemljama. U cilju zadržavanja tih ljudi u zemlji, Krkobabić im je sa svojim timom ponudio niz mlogućnosti da ulažu u srpsku poljoprivredu. Sve uz stručne savete u koju granu je najisplativije ulagati.

Ukazao je i na vrednost seoskog turizma.

 

 

 

- Zdrava i ukusna, najčešće organski proizvedena hrana, predmeti domaće radinosti, plod starih i novijih zanata, promocija kulturno-istorijske i prirodne baštine, uz čuvenu gostoljubivost naših domaćina čine deo prepoznatljivih prednosti u oštroj konkurenciji za naklonost domaćeg, a posebno gosta iz inostranstva - rekao je Krkobabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading