MILAN KRKOBABIĆ NASTAVLJA TEŠKU BORBU ZA SPAS SRPSKOG SELA: Širom Srbije 150.000 praznih kuća

Autor: S. A.

Vesti

07.10.2020

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Mi imamo 150.000 praznih kuća i 50.000 kuća bez vlasnika širom Srbije. Ideja je da lokalne samouprave otkupljuju to, po nižoj ceni, od 2.000 do 10.000 evra i onda bi lokalne samouprave to ustupale mladim poljoprivrednicima ili stručnjacima koji su zainteresovani da osnuju domaćinstva, da ih jednostavno stavimo u funkciju - poručio je juče ministar Milan Krkobabić, gostujući na TV Pink.

RepublikaFoto: Promo foto
Milan Krkobabić

Kako je rekao, imamo opštine, kao što je Crna Trava, koje su pale na 1.300 ljudi.

- Kuršumlija je na 15.000, a imala je 40.000. Ovo su ozbiljne stvari, posebno time treba da se bavi poreska politika, tu su predviđene mere smanjenja ili ukidanja PDV, zatim formiranje određenih garantnih fondova za infrastrukturu, potom fonda za osnovne strateške poljoprivredne proizvode, da seljak ima sigurnost, da ne razmišlja da li će ove godine malina biti ovoliko ili onoliko, da država to reguliše.

Krkobabić je, podsetimo, kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, čije je angažovanje već dalo velike rezultate. U timu je okupljen veliki broj stručnjaka, raznih profila, a zadatak je da se zaustavi devastacija srpskog sela. U tom smeru, ogromnu ulogu odigrala je i akcija koja je podstakla i pospešila osnivanje mnogobrojnih zadruga širom naše zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading