MILAN KRKOBABIĆ I NJEGOV TIM U SELU KOD LJIGA: Počinje borba za obnovu Slavkovice

Autor: B. K.

Vesti

25.09.2020

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zavičajni poziv meštana sela Slavkovica zadruge "Rajac Slavkovica" i Manastira Vavedenje, kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić u petak je posetio selo Slavkovica, u opštini Ljig. Sa njim su bili i koordinatori za oblast kulture u nacionalnom timu, pesnik Ljubivoje Ršumović i potpredsednik Akademijskog odbora za selo SANU prof. dr Milovan Mitrović.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Milan Krkobabić

- Bez zadružnog doma, bez doma kulture, mesta gde ljudi mogu da se sretnu, kažu i čuju druge selo polako, ali sigurno gubi svoje utemeljenje. Ovo selo je bilo veliko, sada je malo, a moramo učiniti sve da ne postane još manje, to jest, da ne nestane - izjavio je Krkobabić i dodao da zgrada kao zgrada ne znači mnogo, ali ako bude mesto okupljanja i centar događaja, biće od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

Selo Slavkovica ima novu zadrugu "Rajac Slavkovica", koja dobro posluje, a urađen je i namenski projekat za rekonstrukciju i proširenje starog zadružnog doma u multifunkcionalni objekat koji će moći da zadovolji sve potrebe meštana, od zdravstvenih do kulturnih.

100 GODINA STARA ZGRADA ZADRUŽNOG DOMA KOJA ĆE BITI PRETVORENA U MODERAN OBJEKAT

- Novi dom kulture znači poziv ka rodoljublju jedne zemlje - izjavio je Ršumović.

On je rekao da zadružni dom objedinjuje mnogo delatnosti i ako radi i ima sadržaje, pa će oni koji su otišli iz svog sela dolaziti češće i poželeće da se vrate. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading