Šiptari "izginuše" na Kosovu! Pacoli poziva da se ne ugrožava politička sudbina

Autor: Kosovo online

Vesti

10.03.2020

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli pozvao je vladu da ne ugrožava političku sudbinu Kosova i zatražio da se izvini Sjedinjenim Američkim Državama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bedžet Pacoli

- Ko je rodoljub, ko voli Kosovo, u ili izvan njegovih institucija, na teritoriji ili u dijaspori, mora da razume da je sada vreme za delovanje. Ne smemo da dozvolimo sankcije. To bi uništilo sve što smo postigli za 21 godinu slobode i 12 godina nezavisnosti. Molim naše političare da prestanu sa tim prkosnim stavom prema američkim prijateljima. Zaustavite se i sa izazivanjem evropskih prijatelja. Nemojte misliti da možete igrati na evro-američkom rivalstvu. Nemojte da upropastite sudbinu Kosova zbog vaše borbe za vlast - napisao je Pacoli u postu na Fejsbuk nalogu.  

Ocenio je i da Kosovo ne bi trebalo da se dvoumi između Evrope i Sjedinjenih Američkih Država i dodao da je njihov zajednički interes postizanje ispravnog dogovora.

- Ne smemo da delimo naša dva velika prijatelja. Štaviše, njihov zajednički interes je postizanje ispravnog dogovora. Treba nam skromnost. Moramo da se ujedinimo oko zajedničkog imenitelja. Moramo da delujemo u potpunosti svesni svoje međunarodne težine, svoje uloge u vremenu i prostoru. Imali smo sreće i nismo potonuli. Utapanjem sudbine Kosova i njegovog naroda vaša politička sudbina će se trajno utopiti - poručio je Pacoli.

Prema njegovim rečima, kosovsko rukovodstvo deluje poput mrava koji misli da pokreće kamen svojom snagom.

- Kad je mrav hodao po mlinskom kamenu koji se rotirao zbog pokreta sile vode, mrav je mislio da pokreće kamen svojom snagom. Tako je podigao samopouzdanje osetivši se moćnim, ali, u stvari je ipak bio samo mrav. Kosovsko rukovodstvo deluje isto. Ne ponašajte se poput mrava, jer rizikujete ne samo svoju političku sudbinu, već i sudbinu celog Kosova. Zemlje u našem okruženju su se takođe ponašale poput mrava, pa su loše prošle - zaključio je Pacoli.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading