"GRČKA NIJE IZDALA SAMO PRIJATELJSKU SRBIJU - NEGO I PRAVOSLAVLJE" Novinarka iz Atine opisala atmosferu nakon SRAMNOG GLASANJA U SE: Pogažene su tradicionalne veze!

Autor:

Vesti

18.04.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O tome pišu grčki mediji koji su oštri u ocenama, koji kažu da zbog svih nekih svojih interesa i onog što je rekla Dora Bakojani, da Grčka dolazi u situaciju da se pravda pred jednim prijateljskim narodom.

"GRČKA NIJE IZDALA SAMO PRIJATELJSKU SRBIJU - NEGO I PRAVOSLAVLJE" Novinarka iz Atine opisala atmosferu nakon SRAMNOG GLASANJA U SE: Pogažene su tradicionalne veze!

Foto: YT/Kosovoonline

Glasanje grčkih parlamentaraca u Savetu Evrope u najmanju ruku je neprijatno iznenadilo sve u Srbiji, da ne govorimo o sramnom predlogu Dore Bakojani na čiju inicijativu je takozvana država Kosovo na korak do članstva u SE.

Kako su o ovom događaju izveštavali tamošnji mediji gledaocima jutarnjeg programa Redakcija na Kurir televiziji otkrila je Jasmina Pavlović Stamenić, dopisnica Politike iz Grčke.

- Grčki mediji prilično loše gledaju na ovaj potez Dore Bakojani pre svega jer smatraju da je time izdato pravoslavlje, a ne samo prijatelj, da se Grčka konfrontrirala ne samo sa Srbijom nego i sa Rusijom i time je pogazila neke tradicionalne prijateljske veze. Ali kao što ste već rekli u politici nema prijateljstva, prema tome i Grčka radi i čini sve prema sopstvenim interesima, a njeni interesi su i Kipar i pitanje muslimanske manjine u Trakiji, tako da i ona ima puno svojih problema i zato i ne treba očekivati da ona može da ima čvrst stav kao što ga ima Španija ili kao što će ga imati Kipar - započela je izveštavanje Jasmina Pavlović Stamenić.

Kaže da će uprkos burnoj reakciji javnosti Grčka ostati dosledna svojoj spoljnoj politici.

- O tome pišu grčki mediji koji su oštri u ocenama, koji kažu da zbog svih nekih svojih interesa i onog što je rekla Dora Bakojani, da Grčka dolazi u situaciju da se pravda pred jednim prijateljskim narodom. Međutim, ne treba očekivati da će Grčka promeniti svoj stav koji je ponovio je premijer Micotakis i da će ikada priznati, zvanično priznati, nezavisnost Kosova. Ona će uvek ostati na liniji naše politike. Kada govorimo o narodu i uopšte o raspoloženju političkim partijama, pa jasno je to po tome što nijedna politička partija u Grčkoj nije podržala ovaj potez Dore Bakojani, koja je, kako je to rekla i naša predstavnica i naši zvaničnici, licimerno izigrala i zaboravila ono što je obećavala kao uslove za ulazak Kosova u Savet Evrope - dodala je novinarka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading