"MEĐUSOBNO RAZUMEVANJE I PRIJATELJSTVO IZMEĐU NAŠIH ZEMALJA ĆE SE I DALJE RAZVIJATI" Predsednik Vučić dobio čestitke povodom Dana državnosti od najvećih svetskih zvaničnika

Autor:

Vesti

14.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čestitku su uputili i predsednica Švajcarske Konfederacije Vajola Amerd, predsednik Republike Indonezije Džoko Vidoda, predsednik Češke Republike Petr Pavel.

"MEĐUSOBNO RAZUMEVANJE I PRIJATELJSTVO IZMEĐU NAŠIH ZEMALJA ĆE SE I DALJE RAZVIJATI" Predsednik Vučić dobio čestitke povodom Dana državnosti od najvećih svetskih zvaničnika

Foto: ataimages

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti Republike Srbije čestitke brojnih svetskih zvaničnika. Čestitku su uputili i predsednica Švajcarske Konfederacije Vajola Amerd, predsednik Republike Indonezije Džoko Vidoda, predsednik Češke Republike Petr Pavel. 

U čestitki predsednice Amerd se, uz najbolje želje za lični prosperitet predsednika Vučića i uspešnu budućnost srpskog naroda i zemlje, kaže: 

- Poštovanje međunarodnog prava, multilateralizma i univerzalnih principa u Povelji Ujedinjenih nacija ostaju naš najbolji kompas u težnji ka svetu mira i blagostanja. Raduje me što naše dve zemlje i dalje uživaju u tome odlične veze. Uverena sam da ćemo i dalje da razvijamo i produbljujemo našu saradnju na bilateralnom i multilateralnom nivou u godinama koje dolaze..

Predsednik Republike Indonezije Džoko Vidoda u čestitki predsedniku Vučiću navodi: 

- Vaša Ekselencijo, povodom nacionalnog praznika, Dana državnosti Republike Srbije, u ime Vlade i naroda Republike Indonezije, kao i u svoje lično ime, upućujem srdačne čestitke i najbolje želje Vama, Vladi Republike Srbije i srpskom narodu.  Sa velikim zadovoljstvom ističem da ove godine obeležavamo 70 godina prijateljskih odnosa i saradnje između Indonezije i Srbije i izražavam uverenje da će naše zemlje unaprediti saradnju u različitim strateškim sferama. Iskreno želim da takva naša saradnja donese dobrobit našim narodima, kao i da doprinese regionalnoj i svetskoj stabilnosti i miru.

U čestitki predsednika Češke Republike Petr Pavela se navodi:

- Poštovani gospodine predsedniče, Vama lično, kao i svim građanima Republike Srbije želim mnogo uspeha i trajnog prosperiteta povodom Dana državnosti vaše zemlje. Čvrsto verujem da će se međusobno razumevanje i prijateljstvo između naših zemalja i dalje razvijati u interesu jačanja naše obostrano korisne saradnje. Uveravam vas da Češka nastavlja da pruža svesrdnu podršku pristupanju Srbije EU. Primite, gospodine predsedniče, izraze mog dubokog poštovanja.

Predsedniku Vučiću čestitka je stigla i od Sultana Omana Hajtama Bin Tarika, koji je uz iskrene čestitke, poželeo predsedniku sreću i dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije napredak i prosperitet.

Predsednik Republike Portugal u čestitki predsedniku Vučiću kaže: 

- Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Vašoj Ekselenciji želim da prenesem čestitke i iskrene želje za Vaše lično blagostanje, kao i napredak i prosperitet srpskog naroda.

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsedniku Vučiću čestitku su uputili i predsednik Sirijske Arapske Republike Bašar al Asad, kralj Švedske Karl Gustaf R, predsednik Radničke Narodne Partije Koreje Kim Džong Un, kao i Kralj Jordana Abdulah II.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (36)

Loading
Kole

14.02.2024 20:21

Vučić je cenjen i postovan državnik u svetu.

Kole

14.02.2024 20:25

Indonezija i Srbija neguju prijateljske odnose.

Kole

14.02.2024 20:27

Veliki svetski zvaničnici čestitali Vucicu Dan državnosti.

Vasa

14.02.2024 20:28

Mnogi svexki zvanicnici su iskazali postovanje prema nasoj zemlji cestitavsi joj Dan drzavnosti