"VOJSKA SRBIJE UNAPREDILA SVOJE SPOSOBNOSTI" VUČIĆ: Iako smo mala zemlja, mi smo odgovorni, ozbiljni i uvek sposobni da sačuvamo svoju teritoriju (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

30.01.2024

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naručena proizvodnja 80 "lazara", 112 "miloša", kao i da se očekuje da stigne važan sistem iz Ruske Federacije koji služi za elektronsko ometanje.

"VOJSKA SRBIJE UNAPREDILA SVOJE SPOSOBNOSTI" VUČIĆ:   Iako smo mala zemlja, mi smo odgovorni, ozbiljni i uvek sposobni da sačuvamo svoju teritoriju (FOTO)

Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u kasarni Topčider statičkom prikazu sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

- Vojska Republike Srbije održala je i unapredila svoje sposobnosti u prethodnih godinu dana. Iako smo mala zemlja, mi smo odgovorni, ozbiljni i uvek sposobni da sačuvamo svoju teritoriju. Moramo snažno da ubrzavamo dalje naoružavanje i da jačamo domaću industriju. Kupovina oružja i oruđa zahteva i nove vojnike, pa smo obratili posebnu pažnju na formiranje novih jedinica - napisao je Vučić na Instagramu. 

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naručena proizvodnja 80 "lazara", 112 "miloša", kao i da se očekuje da stigne važan sistem iz Ruske Federacije koji služi za elektronsko ometanje.

On je prilikom statičkog prikaza sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kasarni Topčider rekao da su obezbeđena sredstva za 701 sistem naoružanja i da ostaje da se nađu sredstva za još 853 sistema iz domaće industrije.

- Ubrzavamo naoružanje, što nije lako finansijski, blizu smo da ga kompletiramo, završavamo još neke stvari. Zaostajemo za točkašima u odnosu na susede, sa guseničarima imamo ogromnu prednost, nadoknađujemo zaostatak. Čekamo važan sistem iz Rusije koji služi za elektronsko ometanje. Ima još novih sistema, što će ljudi moći da vide u Nišu za praznike - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Anka

30.01.2024 12:48

Vojska cuva mir naseg naroda i opremljena je najsavremenijom opremom.

Nebojša

30.01.2024 12:51

Vidim da su nam na vlasti konačno, ozbiljni ljudi, sa kojima neće biti šale, ako neko nešto pokuša, od zla da nam nanese.

Lidija

30.01.2024 12:59

Ponosno je istaći da i kao mala zemlja, Srbija pokazuje odgovornost, ozbiljnost i sposobnost očuvanja svoje teritorije.

Jovana

30.01.2024 13:00

Vojska Srbije tek treba dodatno da se razvija.