"DO PRVOG MAJA MORAJU DA MI DOSTAVE SVE PREDLOGE" VUČIĆ O VOJNOM ROKU: Generalštab i vrh vojske izneli su ubedljive argumente!

Autor: D.B.

Vesti

30.01.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje u kasarni Topčider statičkom prikazu sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

"DO PRVOG MAJA MORAJU DA MI DOSTAVE SVE PREDLOGE" VUČIĆ O VOJNOM ROKU: Generalštab i vrh vojske izneli su ubedljive argumente!

Foto: ST/Nemanja Pančić

U obilasku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i drugi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Predsednik je tokom obilaska govorio o vojnom roku. 

- Naš koncept odbrane je koncept totalne odbrane i moramo da budemo potpuno spremni, moramo da snažimo i jačamo... To je doktrina i koncept da je ceo narod uključen u odbranu, gde je vojska narod i da smo svi uključeni u odbranu, uskoro će biti i novih doktrinarnih promena, a razgovarali smo danas i o vraćanju vojnog roka a da li će to biti 90, 100 ili 110 dana... Do maja moraju da mi dostave sve predloge a onda ćemo da sednemo sa GŠ i vladom a onda pred Skupštinu... - kazao je predsednik dodavši da je načelnik GŠ i vrh vojske izneo danas izuzetno ubedljive argumente za vraćanje obaveznog vojnog roka.

- Glavne naše adute videćete za Dan državnosti u Nišu, nismo mi sve danas doneli ovde, i repelent... - kazao je Vučić i dodao da je potražnja za municijom ogromna i da ne možemo da proizvedemo koliko se traži. On je naglasio i da je izdao naređenje da se opet stopira izvoz na neko vreme dok se naša potreba za municijom ne popuni. Rekao je i da očekuje do kraja godine 1.000 dronova ubica, te razgledao familiju dronova "komarac".

Planirana velika ulaganja u Zastavu

- Imaćemo velika ulaganja u Zastavu, ali nije pitanje para nego rezultata, ali mora motivacija da bude na višem nivou, i više radnika da radi, povećaćemo i plate... Sve vam je bolje sada, i puške, i pištolji i modularne puške... - kazao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Ljubicica

30.01.2024 12:29

Uvodjenje obaveznog vojnog roka ce znatno uticati na jacanje vojske Srbije i stabilnost drzave. Srbija ide pravim putem ka sigurnoj buducnosti, o tome govore dela i rezultati.

Jovan

30.01.2024 12:30

Moramo ojačati našu vojsku. Moramo uvek biti spremni.

Ivan

30.01.2024 12:31

Ako je potrebno svi mladići će se odazvati pozivu za služenje vojnog roka.

Nikola

30.01.2024 12:33

Vojska uvek mora biti spremna da brani narod. Ako je potrebno trebalo bi svi mladi da služe vojsku.