ČEKAMO VAŽAN SISTEM IZ RUSIJE: Vučić: "Građani će to moći da vide u Nišu za praznike"

Autor: D.B.

Vesti

30.01.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, predsednik Vučić je ranije najavio da će 2024. biti godina u kojoj će se najviše do sada ulagati u vojnu opremu koja bi trebalo da stigne do kraja 2026. godine, kao i da se priprema novi paket finansijskih sredstava za tu namenu.

ČEKAMO VAŽAN SISTEM IZ RUSIJE: Vučić: "Građani će to moći da vide u Nišu za praznike"

Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naručena proizvodnja 80 "lazara", 112 "miloša", kao i da se očekuje da stigne važan sistem iz Ruske Federacije koji služi za elektronsko ometanje.

On je prilikom statičkog prikaza sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kasarni Topčider rekao da su obezbeđena sredstva za 701 sistem naoružanja i da ostaje da se nađu sredstva za još 853 sistema iz domaće industrije.

- Ubrzavamo naoružanje, što nije lako finansijski, blizu smo da ga kompletiramo, završavamo još neke stvari. Zaostajemo za točkašima u odnosu na susede, sa guseničarima imamo ogromnu prednost, nadoknađujemo zaostatak. Čekamo važan sistem iz Rusije koji služi za elektronsko ometanje. Ima još novih sistema, što će ljudi moći da vide u Nišu za praznike - rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Vučić je ranije najavio da će 2024. biti godina u kojoj će se najviše do sada ulagati u vojnu opremu koja bi trebalo da stigne do kraja 2026. godine, kao i da se priprema novi paket finansijskih sredstava za tu namenu.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je ranije da će 30. januar biti veoma važan događaj za Ministarstvo odbrane.

 
"Toga dana imaćemo prikaz naoružanja i vojne opreme i argumentovano ćemo predsedniku obrazložiti zašto smatramo da treba ukinuti suspenziju obaveznog služenja vojnog roka, kao i to koliko predlažemo da on traje", rekao je Vučević.

Ministar je naglasio da vraćanje obaveznog služenja vojnog roka nije priprema za rat, već je to priprema da se sačuva država i da postoje generacije koje znaju da brane svoju državu.

Generalštab Vojske Srbije pokrenuo je početkom januara ove godine inicijativu i predložio predsedniku ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka, u trajanju do četiri meseca.

U Srbiji je obavezni vojni rok ukinut 1. januara 2011. godine, od kada u vojsku idu samo oni koji to dobrovoljno žele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Мiraš

30.01.2024 12:14

Srbija konstantno ulaže u svoju vojsku, sistem koji će stići iz Rusije će još više ojačati našu vojsku.

Žarko

30.01.2024 12:17

Jedva čekam prezentovanje novog sistema.

Nada

30.01.2024 12:18

Zahvaljujući politici predsednika Vučića Srbija danas može da se uzda isključivo u sopstvene snage. Sami smo sposobni da se čuvamo.

Ljubicica

30.01.2024 12:19

Vojna obuka de vraća u mnoge zemlje zapada. Uvidelo se da tehnologije ne mogu da zamene ljude.