PREDSEDNIK VUČIĆ PRISUSTVUJE STATIČKOM PRIKAZU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME VOJSKE SRBIJE!

Autor:

Vesti

30.01.2024

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je zakazan za 9 časova u Domu garde na Topčideru.

PREDSEDNIK VUČIĆ PRISUSTVUJE STATIČKOM PRIKAZU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME VOJSKE SRBIJE!

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas sastanku na kojem će biti predstavljeni rezultati analize stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu. 

Sastanak je zakazan za 9 časova u Domu garde na Topčideru.

Po završetku sastanka, predsednik Vučić prisustvovaće statičkom prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Sastanak sa Lajčakom

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Konstruktivan i veoma korektan sastanak sa Miroslavom Lajčakom. Ukazao sam na neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, najhitnijeg održavanja lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije i zatražio podršku EU u zaustavljanju daljih provokacija koje dolaze iz Prištine. Ponovio sam spremnost Republike Srbije da svoje obaveze, u skladu sa međunarodno-pravnim dogovorima, ispuni uz poštovanje Ustava Republike Srbije i Povelje UN - napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Podsetimo, Lajčak dolazi u Beograd tri dana uoči najavljenog početka primene uredbe centralne banke u Prištini prema kojoj bi evro bio jedino sredstvo za obavljanje gotovinskih platnih transakcija na KiM.

Portparol EU Peter Stano rekao je da će Lajčak, posle današnje posete Beogradu, sutra boraviti u Prištini, kao i da je to deo Lajčakovog "stalnog kontakta i interakcije sa partnerima kako bi im pomogao da napreduju u dijalogu".

Vučić i Lajčak su se poslednji put sastali 17. januara u Davosu, a predsednik Srbije je tada rekao da je upozorio da Priština svojim potezima dovodi u pitanje sve što je do sada postignuto u normalizaciji odnosa.

Vučić je ukazao da je najava Prištine da će ukinuti platni promet sa Srbijom - pokušaj da se ukine dijalog Beograda i Prištine i pokušaj progona srpskog naroda sa KiM, kao i da se nada da to međunarodna zajednica neće dozvoliti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Miloš

30.01.2024 06:32

Ulagacemo sve više novca u sve grane u našoj državi

Tanja

30.01.2024 06:54

Ima šta i da se vidi hvala Bogu. I Srbija konačno da ima vojsku i naoružanje vredno jedne države!

MARIJA

30.01.2024 07:32

Nasa vojska danas jaca nego ikad. Zivela Srbija.

JOVANA

30.01.2024 07:33

Jaka vojska je stub jedne države, bez jake vojske nema ni jake Srbije. Ulaganjem poslednjih godina, došli do toga da se svi osećamo bezbednije.