LAŽNA DRŽAVA KOSOVO NA TOTALNOM ZAČELJU! DOMINACIJA SRBIJE U VOJNOM NAORUŽANJU: Naša zemlja, prema rang listi "Global Firepower" na visokoj POZICIJI u odnosu na zemlje regiona (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

21.01.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dominacija naše zemlje je jasno vidljiva.

LAŽNA DRŽAVA KOSOVO NA TOTALNOM ZAČELJU! DOMINACIJA SRBIJE U VOJNOM NAORUŽANJU: Naša zemlja, prema rang listi "Global Firepower" na visokoj POZICIJI u odnosu na zemlje regiona (FOTO)

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sinoć u Beogradu da Srbija ostaje na evropskom putu, a da u naoružavanje vojske ulaže da bi se "sačuvao mir".

Predstavljajući plan "Skok u budućnost - Srbija ekspo 2027", Vučić je u Palati Srbije rekao da je "sa ovakvom geopolitičkom situacijom prioritet da sačuvamo mir".

"Ako neko misli da ćemo nekom nešto da predamo – ne nećemo. Čuvaćemo svoju zemlju, štitićemo Ustav", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je kazao "neretko smo ljuti" na izjave mnogih iz Evrope, posebno o Kosovu, ali da će Srbija "ostati na evropskom putu".

"Srbija mora da pošalje jasnu poruku da nastavlja evropski put, i da ga ubrza reformama čuvajući svoje tradicionalne prijatelje, slobodu i nezavisnost", kazao je Vučić.

Srbija je jedina zemlja na Zapadnom Balkanu i jedna od retkih u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu, uprkos pozivima Evropske unije da to uradi budući da je kandidatkinja za članstvo .

Pa tako i konačna rang lista Global Firepower u nastavku koristi preko 60 pojedinačnih faktora za određivanje ocene PoverIndek-a ('PvrIndk') date nacije sa kategorijama u rasponu od količine vojnih jedinica i finansijskog položaja do logističkih sposobnosti i geografije.

Tako je Srbija najbolja u regionu, na 56. mestu, Hrvatska na 66. Albanija na 90. Bosna i Hercegovina na 126. Severna Makedonija na 110. dok je lažna država Kosovo na dalekom 135. mestu. 

Na prva 4 mesta su: Amerika, Rusija, Kina i Indija. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Prcko

21.01.2024 18:47

Izvinte što kvarim divnu priču, znam da smo vojna sila odmah iza Amerike, ali samo mala primedba, ako smem. Znate, u toj lažnoj državi nalazi se istinita američka baza i sasvim je svejedno koliko naoružanja više imamo, kada Amerikanci imaju za nijansu više. Jel nisam mnogo pokvario slavsko raspoloženje?