NAKON SASTANKA VUČIĆA I HILA, IZ PREDSEDNIŠTVA STIGLA UDARNA PORUKA: Za nas je ovo veliko razočarenje!

Autor: D.B.

Vesti

11.01.2024

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica sagovornika su razgovarali o bilateralnoj saradnji, kao i o situaciji u regionu.

NAKON SASTANKA VUČIĆA I HILA, IZ PREDSEDNIŠTVA STIGLA UDARNA PORUKA: Za nas je ovo veliko razočarenje!

Foto: Printskrin/instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju srpsko-američkih političkih i ekonomskih odnosa, međunarodnoj poziciji Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa SAD na svim nivoima i da očekuje porast američkih investicija u našoj zemlji, s obzirom na dobra iskustva postojećih ulagača. Predsednik je istakao da je za našu zemlju neophodno da se nastavi rad na jačanju, ne samo putne infrastrukture, već i energetske, i najavio da se uskoro očekuje potpisivanje značajnih ugovora između Srbije i SAD za razvoj infrastrukture. Dobri odnosi Srbije i SAD uticali su i na stvaranje pogodnog terena za širenje ekonomske saradnje dve zemlje, zaključili su sagovornici.

Ambasador Hil je, ovom prilikom, obavestio predsednika Vučića o američkoj odluci da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa „Javalin“. Kako je ambasador Hil naveo, Stejt Department će taj zahtev Prištine da uputi američkom Kongresu, čime počinje zvanična procedura.

Predsednik Vučić je rekao da je ova informacija veliko razočaranje za Srbiju, ali da će naša zemlja, zajedno sa SAD, raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa. "Za nas je od najveće važnosti da mir u regionu ne bude narušen i Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu", rekao je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Jovana

11.01.2024 13:59

Srbija radi na spoljno politickoj saradnji sa vodecim silama.

Jovana11

11.01.2024 14:02

Verujemo da će doći do velike stabilizacije na KiM.

Dana

11.01.2024 14:07

Posle razgovora između dva drzavnika, nadamo se unapređenju saradnje sa Amerikom!

Danijela

11.01.2024 14:09

Očigledno je da su SAD na strani tzv Kosova .