PRED PREDSEDNIKOM SRBIJE NIZ SASTANAKA! VUČIĆ DANAS SA LAJČAKOM O SITUACIJI NA KiM: Razgovor na marginama svetskog skupa u Davosu

Autor: D.B.

Vesti

17.01.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednika Srbije očekuje niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima.

PRED PREDSEDNIKOM SRBIJE NIZ SASTANAKA! VUČIĆ DANAS SA LAJČAKOM O SITUACIJI NA KiM: Razgovor na marginama svetskog skupa u Davosu

Foto: Printscreen/www.instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić razgovaraće danas na marginama foruma u Davosu sa posrednikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu danas će tema biti situacija na Kosovu i Metohiji.

Evropski posrednik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastaće se odvojeno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Predsednik Vučić, koji je juče u Davosu imao niz bilateralnih susreta, poručio je da najava iz Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom dovodi u pitanje sve procese.

Vučića danas očekuje i sastanak sa predsedavajućom Saveta ministra Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, kao i učešće na panelima.

Lideri će u Davosu razgovarati na temu vraćanja poverenja u globalni sistem, a kasnije tokom dana biće održana i sesija na temu Zapadnog Balkana.

Prvog dana Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, glavne teme su bili ratovi u Gazi i Ukrajini.

Na forumu su, između ostalih, govorili američki državni sekretar Entoni Blinken, kineski premijer Li Ćang, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Ana

17.01.2024 09:28

Vucic vodi odgovornu politiku u interesu svog naroda na KiM, boreci se za njihovu dobrobit.

Daca

17.01.2024 09:31

састанци се само нижу, свакога дана Пресденик има неке важне разговоре

Bojana

17.01.2024 09:40

Jako je vazno obraditi svako bitno pitanje, a posebno KiM! Samo napred!

Jana

17.01.2024 09:40

Predsednik ima mnogo susreta i obaveza danas.