VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORE ŠPANIJE I BELORUSIJE: "Zahvalni smo na poštovanju našeg teritorijalnog integriteta"! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.12.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Španije Raula Bartolomea Molinu i ambasadora Republike Belorusije Valerija Briljova.

VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORE ŠPANIJE I BELORUSIJE: "Zahvalni smo na poštovanju našeg teritorijalnog integriteta"! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Ambasadoru Molini sam zahvalio na dobroj saradnji i ličnom doprinosu dodatnom unapređenju dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Španije. Zaključili smo da možemo mnogo da uradimo u različitim oblastima saradnje. Posebno smo zahvalni Španiji na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na podršci na našem EU putu.

Ambasadoru sam poželeo dobro zdravlje i uspeh u daljem radu
- napisao je predsednik na Instagramu.

 

 

Vučić se sastao i sa odlazećim ambasadorom Republike Belorusije Valerija Briljova.

Srbija i Belorusija su prijateljske zemlje, a ambasadoru Briljovu sam zahvalio na ličnom angažovanju u unapređenju bilateralnih odnosa. Belorusija svoje prijateljstvo manifestuje i snažnom podrškom teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na čemu smo posebno zahvalni. Nastavićemo da radimo na razvoju saradnje. Nadam se da ćemo sledeće godine imati bilateralne posete na najvišem nivou.


Svaku sreću i uspeh u budućnosti mu želim
- istakao je predasednik Aleksandar Vučić.

Podsećamo, Vučić je juče bio na predizbornom skupu u Prokuplju.  

- Kada sam postao ministar odbrane i potpredsednik Vlade prvi dani obeležile su tragedije koje su pogodile dve porodice u Toplici. Tada sam video šta je junačka Toplica. Poginuli su momci na razminiravanju terena na Kopaoniku. Toplica je uvek bila na braniku otadžbine - rekao je tom prilikom.

Takođe, gostovao je i emisiji "Ćirilica" na Hepi TV. Više o tome čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Radule

12.12.2023 11:43

Prednosti bilateralne saradnjeje sa Španijom i Belorusijom sa kojima imamo duge prijateljske odnose na koji smo im zahvalni podržavajući teritorijalni integritet Srbije, takođe i u trgovinskim i finansijskim odnosima - direktnim stranim investicijama na saradnji u svim dr. oblastima ! Hvala im

Bubi

12.12.2023 12:28

Belorusija je uvek bila prijateljski nastrojena prema Srbiji i nadamo se da će tako i ostati!

Ivan

12.12.2023 12:38

Njihova podrška nam mnogo znači.

Sinisa

12.12.2023 12:46

Važno je istaći zahvalnost na poštovanju teritorijalnog integriteta. To je temelj međunarodnog poverenja i saradnje.