VUČIĆ UPOZORAVA NA OPASNOST OD PROMENE VLASTI: Šta bi se desilo da opozicija dođe na vlast?

Autor:

Vesti

11.12.2023

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je bio gost emisije "Ćirilica" na TV Hepi, gde je izneo svoje stavove o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji.

VUČIĆ UPOZORAVA NA OPASNOST OD PROMENE VLASTI: Šta bi se desilo da opozicija dođe na vlast?

Foto: Printscreen/HAPPY TV

 Vučić je istakao da pažljivo sagledava svaki dan iz različitih uglova, te da je spreman da se suprotstavi pokušajima rušenja Srbije. On je naglasio da nikada neće biti spreman na prolivanje srpske krvi.

- Spremniji sam da se suprotstavim različitim pokušajima rušenja Srbije, u odnosu na mnoge druge. I nikada neću biti spreman na prolivanje srpske krvi. Ako narod hoće promenu vlasti, u 22 sata za šest dana, biću prvi koji će da čestita. I sam ću da kažem da ne želim zajedno sa njima da vladam. Nisu nam isti snovi, hajde da se dogovorimo, kada hoćete predsedničke izbore, i radite šta hoćete - rekao je on.


Principi i ciljevi



Vučić je istakao da, ukoliko narod poželi promenu vlasti, on će prvi čestitati na pobedi i istaći da ne želi zajedno sa njima da vlada. Naglasio je da ne ucenjuje narod, već da ima svoje principe i ciljeve. Takođe, predsednik je objasnio šta bi se desilo ukoliko opozicija pobedi na izborima, a on ostane predsednik, ističući da postoji mnogo toga što on zna, a mnogi drugi ne.



Upozorenje UN



Vučić je najavio da će unapred upozoriti UN na pokušaje opozicije da prihvati kompletan Ohridski sporazum, koji je Srbija nedvosmisleno odbila. On je istakao da bi takav scenario rezultirao svakodnevnim sukobima i svađama, te bi Srbija izgubila dragocene investicije iz Azije.

- Postoje stvari koje ja znam, a mnogi ne znaju. Oni bi govorili da su vesnici promena i budućnosti, a da ja sputavam put u budućnost. Oni hoće da se uz saglasnost Srbije prihvati kompletan Ohridski sporazum, i to sa delovima koje smo mi nedvosmisleno odbili. Onda bi doneli poseban izveštaj EU, i prosledili UN, i na taj način bi dozvolili Prištini da uđe u UN - kaže predsednik.

- I onda bismo se tukli i svađali svaki dan, naši protivnici bi sve svoje ciljeve ostvarili. Ne bismo imali investicije, koje su sada ogromne. Pa bismo izgubili prijatelje iz Azije, koji investiraju u Srbiju. Što bih ja sve to radio, bolje da se sklonim u takvoj situaciji, pa da ih pobedimo za četiri godine - rekao je Vučić.




U zaključku, predsednik Vučić je istakao da je spreman da se skloni ukoliko se situacija promeni, ali da veruje da je bolje da se izbore za vlast održe za četiri godine, nego da dozvole opoziciji da ostvari svoje ciljeve koji bi, prema njegovom mišljenju, bili štetni po Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (36)

Loading
Misterijanemoguca

11.12.2023 23:31

Opozicija na vlasti jednako je uništenje Srbije.

Vuk

11.12.2023 23:32

Desio bi se užas. To nećemo dozvoliti

Dragan

11.12.2023 23:33

Ne daj Bože to da se desi.

Ena

11.12.2023 23:34

Da opozicija dođe na vlast Srbija bi propala