PRIVEDEN RUSKI NOVINAR, BEZ DOZVOLE SNIMAO BAZU U RAŠKOJ! Šok informacija trese Srbiju, OVO JE EPILOG!

Autor:

Vesti

13.12.2022

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska policija privela je dopisnika ruske televizije "Zvezda" Alekseja Degtjarova jer je neovlašćeno snimao bazu u Raškoj, prenose mediji i Telegram kanali.

PRIVEDEN RUSKI NOVINAR, BEZ DOZVOLE SNIMAO BAZU U RAŠKOJ! Šok informacija trese Srbiju, OVO JE EPILOG!

Foto: Profimedia

Ono što je dodatno interesantno je i da je Degtjarov novinar televizije koja inače pripada Ministarstvu odbrane Rusije.

- Dopisnika Zvezde privela je srpska policija dok je radio u Raškoj, na administrativnom prelazu sa Kosovom. To je sam saopštio našoj redakciji. Istražujemo razloge privođenja. Uputili smo sve potrebne zahteve našem konzulatu - navodi se u saopštenju televizije.

Ruska ambasada je u kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije radi razjašnjenja situacije, saopšteno je iz ruske ambasade, prenosi Sputnjik.

Ubrzo nakon informacije koja se pojavila u medijima, o hapšenju ovog novinara, objavljeno je i da je Degtjarov pušten na slobodu, a kako Sputnjik prenosi na Telegrafu, radilo se o nesporazumu.

SKEPTIČNI SA RAZLOGOM

Razumljivo je da nije lako poverovati u to da je hapšenje novinara usledilo usled nesporazuma, naročito kad se uzme u obzir za koga taj novinar radi i lokacija, kao i okolnosti u kojima je uhapšen.

Sumnju u to šta je ruski novinar televizije koja pripada ruskom ministarstvu odbrane radio na Kosovu i da li je zapažao ili izveštavao, dodatno potpiruje i činjenica da je pre tri godine u Srbiji "bukatala" afera, o kojoj je pisala i Republika, a koja se tiče ruskog agenta koji je uhvaćem tokom vrbovanja srpskog generala.

Naime, na snimku koji se pojavio krajem 2019. godine, video se pripadnik GRU-a (ruske vojnoobaveštajne službe) Georgija Klebana, koji daje mito "srpskom agentu - visoko pozicioniranom službeniku", a bila je reč o oficiru Vojske Srbije.

Georgij Kleban bio je na poziciji pomoćnika izaslanika odbrane pri ambasadi Rusije u Beogradu, ali je sa te pozicije odjavljen u junu 2019.

Republika

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

 

Klebanovo ime pojavljuje se na sajtu Ministarstva odbrane Srbije u vesti od 23. oktobra 2017, kada je kao predstavnik izaslanstva odbrane Ruske Federacije povodom Dana oslobođenja Novog Sada u tom gradu obišao grobove šestorice mornara Crvene armije, koji su poginuli u borbi za oslobođenje.

Autentičnost ovog snimka tada je potvrdila i BIA, usled čega je bila organizovana i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. 

U međuvremenu, Bezbednosno-informativna agencija (BIA) potvrdila je autentičnost snimka, a o detaljima slučaja javnost će biti obaveštena nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

DRŽAVA BILA U PRIPRAVNOSTI

Na pitanje Republike ko su osobe koje se nalaze na pomenutom snimku i koji je bio cilj te akcije, od predstavnika ruske ambasade tada nismo dobili odgovor.

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac prvi je na Tviteru skrenuo pažnju na ovaj snimak.

- Kada su se MO i GŠ obratili domaćoj i stranoj javnosti rečenicom da neće dozvoliti puč, možda su na ove strance mislili?! Obavezno pročitati i pogledati - napisao je Šutanovac, a zatim ironično dodao da veruje da je danas svima jasno zašto se insistira na diplomatskim statusu vatrogasaca u Nišu, uz ocenu da "razmena bele za crvenu kesu iziskuje imunitet".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Abvgd

13.12.2022 12:35

Srpske ustaše sve čine da zavade braću, neće uspeti. Russia Serbia Belarus Brotherhood