SEVER KOSOVA I DALJE U BLOKADI! Škole ne rade, Srbi na barikadama! FORMIRAN KRIZNI ŠTAB!

Autor:

Vesti

12.12.2022

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama.

SEVER KOSOVA I DALJE U BLOKADI! Škole ne rade, Srbi na barikadama! FORMIRAN KRIZNI ŠTAB!

Foto: Tanjug/AP

Srbi sa Kosova i Metohije

Sever Kosmeta blokiran je i od strane policije tzv. Kosova, a preko prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni peške.

Podsetimo, pripadnici Rosu upali su juče pod punim naoružanjem i s blindiranim vozilima, u objekat velike brane na jezeru Gazivode. Oni su radnika kojeg su zatekli isterali sa objekta i poskidali i isekli srpske zastave koje se tamo nalaze.

Nešto posle 21 čas čule su se rafalna paljba i detonacija u Rudaru kod Zvečana. Ne zna se ko je pucao, piše RTS.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je formiran Krizni štab koji će redovno izveštavati o situaciji na terenu. Osnovne i srednje škole na severu Kosmeta od danas neće raditi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

ROSU

 

Zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Nakon sednice Saveta predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na severu Kosova i Metohije da budu staloženi i mirni i da ne nasedaju na provokacije, kao i da poštuju Kfor i Euleks.

Predsednik kaže da su barikade izraz protesta zbog hapšenja ljudi i naglašava da ćemo učiniti sve da se sačuvaju mir i stabilnost.

Srbi su i dalje na barikadama u Rudaru, a situacija je mirna, javlja jutros reporter Prve TV. Kako navodi, u Rudaru je sinoć bio veliki broj građana, sada ih je nešto manje, ali su i dalje tu, pod šatorima i u automobilima koji su parkirani pored puta.

Od danas osnovne i srednje škole u sve četiri opštine na severu KiM neće raditi do daljeg, a još nema informacija da li će raditi Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, navodi reporter Prve TV.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading