SRBI U VELIKOJ HOČI SU SUOČENI SA PRITISCIMA PRIŠTINE! Basta: Proteklih dana videli smo stravične prizore maltretiranja srpskog stanovništva

Autor:

Vesti

10.12.2022

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je izrazio bezuslovnu podršku Vučiću u borbi za prava naših građana.

SRBI U VELIKOJ HOČI SU SUOČENI SA PRITISCIMA PRIŠTINE! Basta: Proteklih dana videli smo stravične prizore maltretiranja srpskog stanovništva

Foto: privreda.gov.rs

Ministar privrede Rade Basta dao je podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u rešavanju trenutne situacije na Kosovu i Metohiji.

- Izražavam bezuslovnu podršku predsedniku Vučiću u borbi za prava naših građana i Srbima iz Velike Hoče u borbi za opstanak na Kosovu i Metohiji. Ova podrška naročito je važna danas od strane svih pojedinaca i instucija, kako iz Srbije, tako i iz drugih zemalja, jer danas je Međunarodni dan ljudskih prava. Veliki srpski pisac Branislav Nušić je zapisao: "Srbi Velike Hoče najviše su se održali protiv zuluma, stoga se u celoj Podrimi smatraju kao najdovažniji." - naveo je Basta na Tviteru.

Srbi opstali u ovoj enklavi suočeni su, po njegovim rečima, sa pritiscima vlasti u Prištini.

- Proteklih dana videli smo stravične prizore maltretiranja srpskog stanovništva, uključujući i osoba sa invaliditetom, uz korišćenje dugih cevi, u kojem su učestvovali i pripadnici albanskog dela KFOR-a - poručuje ministar.

Ipak, kaže on, u svemu mračnom uvek postoji neka svetla tačka.

Raduje me vest da će manastir Hilandar darovati 20.000 litara vina porodici Petrović iz Orahovca, kojoj su privremene prištinske institucije protivpravno oduzele vino. Nema predaje - zaključuje Basta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading