MOSKVA DONELA ODLUKU: Rusija će podržati Srbiju ukoliko zatraži sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Autor:

Vesti

12.12.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija ne severu tzv. Kosova je eskalirala nakon hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

MOSKVA DONELA ODLUKU: Rusija će podržati Srbiju ukoliko zatraži sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Foto: Tanjug/AP

Zastava Rusije

Moskva će podržati obraćanje Srbije Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u slučaju da Beograd preda zahtev za održavanje sednice u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, rečeno je novinarima u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

- Rusija će podržati obraćanje Srbije Savetu bezbednosti UN u slučaju da Beograd zatraži održavanje sednice - rečeno je u Ministarstvu, prenosi 24sedam.

Situacija ne severu tzv. Kosova je eskalirala nakon hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića. Sever Kosova i Metohije blokirali su što građani, što policija.


Srbi protestuju, a škole na severu danas ne rade. Kosovska policija zabranila je prolaz i vozilima i pešacima na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Pripadnici Rosu upali su pod punim naoružanjem i s blindiranim vozilima, u objekat velike brane na jezeru Gazivode. Oni su radnika kojeg su zatekli isterali sa objekta i poskidali i isekli srpske zastave koje se tamo nalaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vera

13.12.2022 04:38

Napred, braco Srbi i Rusi i s vama i svi drugi pravednici na kugli zemaljskoj! Napred, da pocistimo fasisticku gamad i ovde i tamo i sirom sveta!