RAMUŠ UDARIO NA SRBE: Haradinaj od Prištine traži da hitno ukloni barikade, Srbiju optužio za vođenje "ratohuščke politike"

Autor:

Vesti

10.12.2022

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ocenio je da "mir nema alternativu".

RAMUŠ UDARIO NA SRBE: Haradinaj od Prištine traži da hitno ukloni barikade, Srbiju optužio za vođenje "ratohuščke politike"

Foto: youtube.com/Kosovo Sever Portal

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je danas Prištinu da iskoristi sve mehanizme koje ima za hitno uklanjanje barikada koje su lokalni Srbi postavili na severu KiM u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

Haradinaj je na Fejsbuku pozvao Vladu Srbije da odmah odustane od, kako tvrdi, "ratohuškačke politike" i povuče, kako se izrazio, "paravojne jedinice sa severa". On je apelovao na EU i SAD da intervenišu kako bi se smirila situacija na severu KiM, prenosi Koha.

Haradinaj je ocenio da mir nema alternativu i ponovio da bi Beograd i Priština trebalo da sednu i postignu "mirovni sporazum o međusobnom priznanju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bobby

12.12.2022 23:10

Ma treba sve te šiptarčine proterati u albaniju