POTRES! Žoze Murinjo seda na klupu reprezentacije posle DEBAKLA u Kataru?

Autor:

Sport

13.12.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest koja bi mogla da izazove pravi fudbalski zemljotres u Evropi.

POTRES! Žoze Murinjo seda na klupu reprezentacije posle DEBAKLA u Kataru?

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Portugala završila je svoj nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru, nakon što je doživela šokantan poraz od selekcije Maroka, rezultatom 1:0.

Portugalci su u osmini finala bili ubedljivi protiv Švajcarske, ali su na kraju doživeli gorak poraz od prve afričke reprezentacije koja je obezbedila plasman među najbolje četiri na nekom prvenstvu sveta.

Portugalu su došle sulude odluke Fernanda Santoša, koji je u mečevima nokaut faze kretao bez Kristijana Ronalda, ali i Žoaa Kansela, što mu se na kraju obilo u glavu, a neuspeh će gotovo sigurno platiti otkazom.

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo je trenutno trener Rome

U Portugalu su se odmah okrenuli ka alternativama, a prvi pik je Žoze Murinjo, koji trenutno vodi Romu. Prema pisanju italijanske "Gazete", gospodin "Specijalni", kako je Murinjov nadimak, mogao bi da preuzme Portugal. 

Savez mu je, navodno, uputio ponudu da preuzme selektorsku klupu, uz mogućnost da nastavi da radi u Romi paralelno. Dogovor bi bio komplikovan, ali ne i nemoguć. Konačnu odluku doneće čelnici Rome, kojima će možda smetati da Murinjo ne bude usmeren samo na klupske obaveze.

Murinjo nijedini kandidat za ovu poziciju, pošto je u priči i Rui Žorž, selektor mlade selekcije Portugala.

Videćemo da li će na kraju doći do ovog dogovora, a potpisivanje Murinja bi sigurno pojačalo šanse Portugalaca da stignu do velikog trofeja, pošto je poznato da od Žozea malo trenera zna bolje da igra na rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading