DODIK RAZMONTIRAO DRUGOSRBIJANCA KORAĆA: Kad nema argumente, marginalac napada Nezavisnu komisiju!

Autor: Republika

Vesti

02.09.2021

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da je nekadašnji političar Žarko Korać, koji je kritikovao rad Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992-1995. godine, pritisnut godinama mrzilačkom strašću prema Republici Srpskoj.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ, ST/N. Mandić

Dodik žestoko odgovorio na Koraćev napad na Srpsku

Dodik je u reagovanju na tekst "Propagandni pamflet Vlade RS", objavljen u beogradskom listu Danas, naveo da je ovaj naslov neprimeren jer se u tekstu govori o vrlo ozbiljnoj temi koja je kod Koraća, u ovom slučaju, blokirala spsobnost objektivnog prosuđivanja, te vlada mrzilačka strast i zaslepljenost prema Srbima, koja često od čovjeka čine prava čuda.

- Korać svojim kritikama na račun Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992-1995. godine, koju je u potrazi za istinom formirala Vlada Republike Srpske, pokušava da presuđuje po pitanju percepcije realnosti osporavajući pri tome tu međunarodnu komisiju, a pre svega glavni autoritet te komisije uglednog eskperta Gideona Grajfa - naveo je Dodik.

On ukazuje da celi svet priznaje Grajfa, koji ima kredibilitet međunarodnog eskperta, za razliku od , kako je rekao, marginalca u javnosti Srbije Žarka Koraća, koji taj kredibilitet nema, a koji eto Grajfa ne priznaje.

- Kritika prema Grajfu i članovima komisije Vlade Republike Srpske o Srebrenici, za koje Korać kaže "nadam se da su pisci bar bili dobro plaćeni za svoj posao", predstavlja klasičan primer autoprojekcije gospodina Koraća, koji je za sve što je radio, i po preporuci naručilaca davao izjave, uglavnom antisrpske, plaćan od stranih nalogodavaca i nevladinih organizacija, te misli da se to tako inače radi - naveo je Dodik.

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP

Gideon Grajf tvrdi da u Srebrenici nije bilo genocida

Srpski član Predsedništva BiH je poručio Koraću da se sa takvom ozbiljnom stvari, kao što je u pitanju izveštaj komisije koju je formirala Vlade Republike Srpske, tako se nije radilo.


- Reč je o mnogo ozbiljnoj stvari za koju nema kalkulacija već činjenice i argumenti. Posebno kada se zna da ljudski životi nisu nešto oko čega se treba licitirati. Kad nema argumenata da napadne Grajfa, marginalac Korać onda ga kleveće kako ne zna naš jezik!?! - naveo je Dodik.

On podseća Koraća da ni sudije Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju nisu znale naš jezik pa su donosile presude izricajući kazne optuženim Srbima za Srebrenicu, i za druge.

- Začuđujuće je da se Korać pita šta su motivi i smisao rada pomenute komisije nakon što ju je već doveo u pitanje, a njen izveštaj nazvao "propagandnim pamfletom Vlade Republike Srpske" - kaže Dodik.

Kad ne zna šta su motivi i smisao, a to je potraga za istinom, kaže Dodik, kako se Korać osmelio da onda na taj način tako olako i potcenjivački kvalidikuje rad komisije.

- To izgleda samo zna Korać jer nekričnost prema sebi koja mu se negde zagubila kod njega se pretvorila u kritičnost, u ovom slučaju, prema pomenutoj komisiji - naveo je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ljiljana

02.09.2021 11:55

Joooj, potomci udbaša i oznaša. Kako oni mrze srpski narod i tu svoju mržnju prodaju našim neprijateljima. Oni imaju dvostruko zadovoljstvo, prvo što mogu javno lažima da ispolje svoju mržnju a drugo što imaju prilike da dobiju dobre pare za plasiranje te svoje mržnje.

Odgovori 15 4