OTKRIVAMO, KAKO DA UŠTEDITE 900 EVRA ZA 6 MESECI! Na ovaj način možete da platite i letovanje

Autor:

Vesti

10.04.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viks Munro otkriva jednostavan trik za uštedu

OTKRIVAMO, KAKO DA UŠTEDITE 900 EVRA ZA 6 MESECI! Na ovaj način možete da platite i letovanje

Foto: pixabay.com

Pomoć države


Viks Munro, 59-godišnja finansijska savetnica iz engleskog Somerseta, podelila je sa javnošću svoj pametni trik za uštedu novca koji joj je omogućio da za samo šest meseci uštedi više od 900 evra. Ovaj jednostavan metod nazvan "poslednja cifra" postao je njen omiljeni način štednje, čineći proces štednje zabavnijim i lakšim za održavanje.

Metoda "poslednje cifre" - jednostavna i efikasna

Metoda "poslednje cifre" je vrlo jednostavna za primenu. Viks je otkrila da je samo potrebno da proverite stanje svog računa na kraju svakog dana i da dodate poslednju cifru na iznos koji štedite. Na primer, ako je stanje na računu 375 evra, Viks bi dodala 5 evra ili 50 centi na svoj štedni račun. Ovaj pristup omogućava da štedite različite iznose svakog dana, čineći proces štednje interesantnijim.

„Mnogi ljudi štede jedan evro dnevno ili deset evra nedeljno, ali meni se sviđa metoda ‘poslednje cifre’ jer je malo drugačija i štednju čini zabavnijom. To je jednostavan način za izgradnju navike štednje. Primenom ovog trika uspela sam da uštedim preko 900 evra. To je novac koji mogu ostaviti za razne troškove i da možemo uživati ​​sledeći mesec“, otkrila je.


Navika štednje kroz igru

Viks ističe da je ključ uspeha ove metode redovno odvajanje novca sa strane. Ona je nedeljno prosečno štedela oko 35 evra, što je mesečno iznosilo oko 140 evra. Tokom perioda od šest meseci, ova igra štednje omogućila joj je da sakupi više od 900 evra ušteđevine, što je značajan rezultat.

Kako održavati naviku štednje

Viks savetuje da je važno pronaći metod štednje koji najviše odgovara ličnim preferencama. Za nju, metoda "poslednje cifre" je bila izuzetno efikasna jer je učinila proces štednje zabavnim, gotovo kao igru. Takođe naglašava važnost davanja svrsishodnosti ušteđenom novcu, te preporučuje da se novac drži odvojeno od svakodnevnih troškova kako bi se izbeglo iskušenje za njegovo trošenje.


Viks Munro je uspela da uštedi značajan iznos novca primenjujući svoj jednostavan, ali efikasan metod "poslednje cifre". Njena priča pruža inspiraciju i savete o tome kako male svakodnevne promene mogu dovesti do značajnih finansijskih rezultata. Ovaj trik za uštedu novca može biti koristan i za druge ljude koji žele da unaprede svoje finansijske navike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading