MUNJEVITI PAD INFLACIJE U SRBIJI! Ministar finansija obelodanio sjajne vesti!

Autor:

Vesti

07.11.2023

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je inflacija u Srbiji u oktobru, prema preliminarnoj proceni, iznosila 8,5 odsto.

MUNJEVITI PAD INFLACIJE U SRBIJI! Ministar finansija obelodanio sjajne vesti!

Foto: pixabay.com

To znači da je inflacija nastavila pad i to munjevitom brzinom, istakao je ministar finansija Siniša Mali.

- Sa 10,2 odsto u septembru, inflacija je u oktobru pala na 8,5 odsto, mnogo brže od očekivanog. To je sjajna vest i želim da čestitam građanima Srbije jer je to veliki uspeh svih nas - kazao je Mali novinarima tokom obilaska nove zgrade Centrale Poreske uprave (PU) u Zemunu.

Mali je naglasio da se jednocifrena inflacija očekivala u decembru, ali kako je naglasio očigledno su sve mere koje su preduzete prethodnih meseci već dale svoj rezultat.

- Niža su nam inflatorna očekivanja i mnogo je veći pad inflacije nego što smo očekivali. Znači sve one aktivnosti koje su vezane za akciju „Bolja cena“, kontrolu cena goriva, za to što imamo jednu od najnižih cena struje i gasa u Evropi, ali i to što i dalje držimo pod kontrolom neke cene osnovnih životnih namirnica i restriktivna fiskalna politika, doprinele su ovom snažnom padu inflacije u oktobru - naglasio je Mali za Tanjug.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading