SINIŠA MALI SAOPŠTIO SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Prosečna plata u DECEMBRU biće 840 evra

Autor:

Vesti

31.10.2023

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosečna plata u Srbiji dostići će neverovatnih 840 evra već u decembru, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

SINIŠA MALI SAOPŠTIO SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Prosečna plata u DECEMBRU biće 840 evra

Foto: printskrin/RTS

Ova vest je prava senzacija i donosi veliko olakšanje građanima Srbije u trenutku kada se veći deo Evrope bori sa ekonomskom krizom. Mali je istakao da je stopa rasta BDP-a u trećem kvartalu iznosila neverovatnih 3,5 odsto, što je zaista impozantan rezultat.

"Raste nam industrija, raste nam građevinarstvo, raste i uslužna delatnost. Kriza je nikada veća, ali jedina Srbija i dalje raste", naglasio je ministar u emisiji Takovska 10 na RTS-u. On je istakao da Vlada ne odustaje od svoje strategije koja podrazumeva povećanje plata, penzija, minimalnih zarada i stvaranje punih zaposlenosti.

Pored prosečne plate, Mali je otkrio i podatak o rastu penzija.

"Od januara, penzije će biti povećane za neverovatnih 14,8 odsto. Prosečna penzija će dostići 390 evra, što je značajan skok u odnosu na pre 10 godina kada je iznosila samo 204 evra", izjavio je ministar.


Impresivno je i povećanje minimalne zarade koje nas očekuje. Mali je najavio da će minimalna zarada biti povećana za rekordnih 17,8 odsto od naredne godine. Ovo će biti veliko olakšanje za radnike koji se suočavaju sa sve većim životnim troškovima.

Ovaj izuzetno pozitivan trend u ekonomiji Srbije svakako treba pozdraviti i podržati. Povećanje plata, penzija i minimalnih zarada je ključno za unapređenje životnog standarda građana i očuvanje ekonomskog rasta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (39)

Loading
Ana

31.10.2023 21:57

Njegova odlučnost da se nastavi sa politikom povećanja primanja naglašava važnost ekonomske stabilnosti kao osnove za unapređenje kvaliteta života stanovništva.

Ana

31.10.2023 21:58

Izjava Malog potvrđuje važnost pravedne redistribucije resursa u cilju osiguravanja rasta i prosperiteta za sve slojeve društva, s ciljem osiguravanja pravedne i ravnomerne ekonomske dobrobiti za sve građane.

Sanja

31.10.2023 21:58

Vlast je odgovorna,racionalno troši zato nam plate i penzije idu napred!

Dunja

31.10.2023 21:59

Srbija poslednjih godina beleži veliki rast na ekonomskom polju.