ODLIČNA VEST ZA GRAĐANE BORA! Ana Brnabić se javila iz Šangaja posle sastanka sa kineskim kompanijama!

Autor:

Vesti

04.11.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako implementiramo to o čemu smo razgovarali jutros, Srbija može da bude jedan od lidera u Evropi u proizvodnji zelenog hidrogena iz zelene energije - rekla je Brnabićeva.

ODLIČNA VEST ZA GRAĐANE BORA! Ana Brnabić se javila iz Šangaja posle sastanka sa kineskim kompanijama!

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg, Printscreen

Premijerka Ana Brnabić, koja se nalazi u poseti Kini, saopštila je danas odlične vesti za sve građane Bora.

Ana Brnabić je rekla da je imala jako dobre sastanke sa kineskim kompanijama, među kojima je i „Shanghai Fengling Renewable“, koja ima strateško partnerstvo sa „Ziđinom“.

- Jako dobra vest za građane Bora zato što ta kompanija ima sada već strateško partnerstvo sa korporacijom „Ziđin“ i razgovaramo o investicijama preko dve milijarde evra u naredne tri godine - rekla je Brnabićeva novinarima u Šangaju.

Ona je navela da će te investicije uglavnom biti u oblasti zaštite životne sredine, zelene energije i energetske tranzicije.

- Ako implementiramo to o čemu smo razgovarali jutros, Srbija može da bude jedan od lidera u Evropi u proizvodnji zelenog hidrogena iz zelene energije -  rekla je Brnabićeva dodajući da se raduje povratku u Srbiju da se na tome radi „punom parom.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading