AKO IMATE DUG ZA INFOSTAN, OVO SU DOBRE VESTI ZA VAS! Možete značajno smanjiti račun - EVO i kako!

Autor:

Vesti

29.10.2023

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi građani koji su akumulirali dugove zbog neplaćenih računa nakon 1. novembra imaće mogućnost da refinansiraju te dugove prema uslovima koji odgovaraju njihovoj situaciji. U zavisnosti od broja rata koje odaberu, može se otpisati do 15 odsto glavnog duga građana. Dodatne olakšice su predviđene za korisnike socijalnih davanja i penzionere.

AKO IMATE DUG ZA INFOSTAN, OVO SU DOBRE VESTI ZA VAS! Možete značajno smanjiti račun - EVO i kako!

Foto: Shutterstock

Od 1. novembra ove godine do 30. aprila sledeće godine, Grad Beograd i Javno komunalno preduzeće "Infostan tehnologije" sprovode novu inicijativu podrške građanima, koja se odnosi na reprogramiranje dugova za komunalne usluge po najpovoljnijim uslovima.

Svi građani imaju priliku da izmire svoje dugove koji su dospele do 31. avgusta 2023. godine putem višemesečnih rata, uz otpis kamate i potencijalno umanjenje glavnog duga, koje može iznositi i do 20 odsto.

Reprogramiranjem dugovanja, proces obračuna kamate se zaustavlja, a izvršenje se obustavlja. Ova inicijativa, poznata kao akcija reprograma duga, nudi posebne uslove i olakšice za sve korisničke grupe, kako je objavljeno u saopštenju JKP "Infostan tehnologije".

Ova državna podrška, odnosno inicijativa za reprogram duga, sprovodi se u skladu sa Zaključkom Gradskog veća Grada Beograda.

Građani koji se odluče za reprogramiranje svojih dugova imaju mogućnost da izaberu broj mesečnih rata i ostvare umanjenje glavnog duga, uz potpuni otpis kamate.

Ako se odlučite za jednokratno plaćanje, 15% glavnog duga će biti otpisano. Za plaćanje u tri rate, 12% će biti otpisano, dok će se za plaćanje u šest rata otpisati 10%. Za plaćanje u dvanaest rata, pet procenata glavnog duga će biti otpisano.

Posebni uslovi su dostupni penzionerima i korisnicima socijalne pomoći.

Prema dostupnim informacijama, korisnicima socijalnih davanja omogućeno je reprogramiranje dugova na maksimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje glavnog duga za 20%. Za dugove do 30.000 dinara, predviđeno je plaćanje u 12 mesečnih rata, dok se dugovi u rasponu od 30.000 do 50.000 dinara mogu reprogramirati na 24 rate. Dugovi u iznosu od 50.000 do 200.000 dinara mogu biti reprogramirani na 48 rata, dok se dugovi veći od 200.000 dinara mogu plaćati na 60 rata.

Slično, penzionerima je omogućeno plaćanje duga na najviše 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje glavnog duga za 20%. Broj rata zavisi od ukupnog iznosa duga i statusa korisnika socijalnih davanja.

Građani su pozvani da od 1. novembra 2023. do 30. aprila 2024. posete jednu od 11 ekspozitura širom Beograda ili zgradu Direkcije kako bi se informisali i zaključili ugovor o reprogramiranju duga.

Sve relevantne informacije o uslovima reprograma mogu se dobiti putem Servisnog centra grada na broj 11-0-11, ili kontaktiranjem ekspozitura ili putem e-pošte na adresi infostan@infostan.rs. Dodatne informacije su dostupne i na zvaničnom sajtu preduzeća: https://infostan.rs/.

Korisnici će takođe primiti sve važne informacije o akciji reprogramiranja duga uz svoj račun za oktobar, kako je navedeno u saopštenju JKP "Infostan tehnologije".

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading