KOLIKO KOŠTA ŽIVOT U NAJRAZVIJENIJOJ ZEMLJI EU? Influenserka otkriva neverovatne cene u Norveškoj

Autor:

Vesti

28.10.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekskluzivno istraživanje otkriva šokantne cene u Norveškoj! Mlada influenserka Krista je otkrila koliko zaista koštaju namirnice u ovoj skandinavskoj zemlji, i rezultati su iznenadili mnoge.

KOLIKO KOŠTA ŽIVOT U NAJRAZVIJENIJOJ ZEMLJI EU? Influenserka otkriva neverovatne cene u Norveškoj

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@krystaalexa

Na samom ulazu u prodavnicu, Krista je primetila aparat za reciklažu koji nudi novčanu nagradu za recikliranje plastičnih flaša i konzervi. Ali to nije sve!

Na aparatu postoji i lutrija za Crveni krst, a Krysta je uspela da osvoji čak 100 kruna, što je ekvivalentno 8,92 dolara! Sada je mogla da kupuje bilo šta u prodavnici bez ikakvih troškova.


Dok je obilazila razne police, Krista je otkrila cene nekih osnovnih namirnica. Na primer, omiljeni norveški namazi u tubama koštaju između 2,68 i 3,57 dolara, dok je majonez 4,20 dolara. Cene mesa takođe nisu bile jeftine - Krista je pokazala da su mesni proizvodi prilično skupi u Norveškoj.

 

@krystaalexa How expensive is Norway? 🇳🇴 Come grocery shopping with me! Prices are in NOK & USD. 🤑 #lifeinnorway #norway #lifeabroad #groceryshopping #costofliving ♬ original sound - Krysta Alexa | Life in Norway

 


Ali šta je sa hlebom? Hrskav hleb košta 3,93 dolara, dok je običan hleb nešto skuplji sa cenom od 4,47 dolara. Zamrznuta pizza je takođe na meniju, ali za nju morate izdvojiti 5,27 dolara. Kafa košta 4,65 dolara, a lokalno domaće pivo 3,84 dolara.

Reakcije na ove cene su bile podeljene. Neki su iznenađeni jeftinijim cenama u Norveškoj u poređenju sa Sjedinjenim Američkim Državama, dok su drugi tvrdili da su cene slične ili čak iste kao u njihovim zemljama. Ali jedno je sigurno - Norveška je definitivno skupa zemlja za život.

Ovo istraživanje influenserke Kriste je otvorilo mnoga pitanja o ekonomiji Norveške i koliko je zaista skupo živeti u ovoj zemlji. Da li su ove cene opravdane ili su Norvežani preplaćeni za osnovne namirnice? Samo vreme će pokazati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading