OGLASIO SE MINISTAR VESIĆ: Poništena građevinska dozvola za "MHE Besko" zbog pravnih nedostataka!

Autor:

Vesti

18.04.2023

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluku su donele stručne službe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

OGLASIO SE MINISTAR VESIĆ: Poništena građevinska dozvola za "MHE Besko" zbog pravnih nedostataka!

Foto: Printskrin/Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture

Goran Vesić

Kako jepotvrdio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, ministarstvo je u zakonskom roku i u skladu sa ovlašćenjima poništilo rešenje o građevinskoj dozvoli za mini hidroelektranu na Rupskoj reci zbog utvrđenih pravnih nedostataka.

- Odluku su donele stručne službe ministarstva na osnovu zakona i trudio sam se da ih zaštitim od raznih političkih pritisaka kojima su bili izloženi u procesu odlučivanja. Kao ministar stojim iza njihove odluke kao što bih stajao i da su drugačije odlucili - kaže Vesić, piše Blic.

Građevinska dozvola poništena početkom aprila

Da podsetimo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je, postupajući po službenoj dužnosti, u zakonskom roku, dana 05.04. 2023. godine poništilo konačno rešenje o izmeni građevinske dozvole, kojim je izmenjena građevinska dozvola za izgradnju MHE Besko na Rupskoj reci, sa mašinskom zgradom i vodozahvatom tirolskog tipa, investitora ''Water Green Energy'' doo Kumarevo, iz Kumareva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading