GRAĐANI NAJZADOVOLJNIJI PREMIJERKOM ANOM BRNABIĆ! Najviše se ceni profesionalizam i rad!

Autor:

Vesti

11.04.2023

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo istraživanje agencije Faktor plus pokazuje da premijerka Brnabić ima najbolje rezultate.

GRAĐANI NAJZADOVOLJNIJI PREMIJERKOM ANOM BRNABIĆ! Najviše se ceni profesionalizam i rad!

Foto: Printscreen/Youtube/CCTV中国中央电视台

Ana Brnabić

Najveću ocenu građana od svih članova Vlade Srbije dobila je premijerka Ana Brnabić, za kojom slede ministar finansija Siniša Mali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je sprovela agencija Faktor plus.

Premijerka je ocenjena sa 3,2, ministar Mali ocenom 3,1 a ministar Vesić ocenom 3. 

Građani su kao kriterijum ocenjivanja naveli rad i profesionalnost. 

- Ispitanici daju neka svoj obrazloženja, za Malog kažu da je neko ko je odgovoran za stabilne javne finansije,redovne plate i penzije, tako da samo po sebi to nosi višu ocenu. Odmah iza Brnabić i Malog je Vesić, koji ima jako visoku ocenu. Za njega građani kažu da je jako profesionalan, neko ko ima veoma dug politički staž, da je prilično stabilan i uvek otvoren za davanje odgovora, prilično dobar u medijskim nastupima kao i da se zalaže za regionalnu saradnju i ulazak Srbije u EU - rekao je za Tanjug izvršni direktor Faktor plusa Predrag Lacmanović.

On je objasnio da je nekada za ocenu ministara građanima kriterijum bio ne samo rad nego neka vrsta popularnosti ili veština u nekim političkim debatama.

- Međutim sada se sve više ceni rad i profesionalizam zato što direktno utiče na kvalitet života građana - ocenio je Lacmanović. 

Na četvrtom i petom mestu su i ministri iz redova socijalista, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar prosvete Branko Ružić.

- Odmah posle njih je ministar odbrane Miloš Vučević, odbrana uglavnom donosi dobru ocenu ali naravno i sam rad ministra - izjavio je Lacmanović. 

Agencija Faktor plus obavlja redovno mesečno istraživanje u okviru svog političkog barometra, a često ono obuhvata i mišljenje javnog mnjenja o ministrima u Vladi Srbije
Ovo istraživanje je trajalo oko sedam dana, i uključilo je oko 1.200 ispitanika. 

Anketa je sprovedena tako što su građanima ponuđena imena ministara a ispitanici su davali svoje ocene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading