VODIMO ODGOVORNU EKONOMSKU POLITIKU! Ministar Mali:Smanjili smo udeo dolarskog duga u ukupnom javnom dugu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

20.07.2022

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Srbija vodi odgovornu ekonomsku politiku i da se vodi računa o svakom dinaru građana.

VODIMO ODGOVORNU EKONOMSKU POLITIKU! Ministar Mali:Smanjili smo udeo dolarskog duga u ukupnom javnom dugu! (VIDEO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

Odgovornom ekonomskom politikom i odgovornim upravljanjem javnim dugom na vreme smo smanjili udeo dolarskog duga u ukupnom javnom dugu Srbije - saopštio je ministar finansija.

- Zahvaljujući takozvanim hedžing transakcijama udeo dolarskog duga u ukupnom dugu smo spustili sa 33,9 odsto 2016. godine na sadašnjih 10,9 odsto. Zbog toga rast vrednosti dolara neće uticati na javni dug naše zemlje. U suprotnom, da udeo dolarskog duga u ukupnom javnom dugu Srbije nije smanjen na 10,9 odsto, sada bi ukupan dug naše zemlje bio za 2,1 odsto BDP-a veći. To je primer odgovorne ekonomske politike – na vreme smo mislili, sproveli potrebne mere i još jednom potvrdili da brinemo o svakom dinaru građana Srbije - kaže Mali.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading