Šumadija nova destinacija za digitalne nomade

Autor: Republika

Vesti

14.01.2022

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šumadija je prepoznata kao nova destinacija za digitalne nomade i region koji ima bogatu turističku ponudu, što potvrđuje i sve više „svetskih putnika“, zainteresovanih da se upoznaju sa ovom regijom koja nudi odlične uslove za rad i odmor.

Šumadija nova destinacija za digitalne nomade

Foto: Promo foto

Šumadiju su predstavili, na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai na Paviljonu Srbije,  studenti Fakulteta organizacionaih nauka (FON) iz Beograda kroz projekat Topola “Work from Home” Hub, a promocija je privukla veliki broj turističkih poslenika iz različitih država, kao i predstavnika IT sveta.  

Republika

Foto: Promo foto

 

 

- Želeli smo da promovišemo Šumadiju i Topolu kao mesta bogate istorije i kulture ljudima koji u novim okolnostima, zbog pandemije, dosta rade od kuće ili vole da provode vreme u prirodi i iskuse nešto novo. Predstavili smo moderne habove i prostore za rad, ali i nova iskustva koja turistički potencijal ovog regiona nudi - kaže Nikola Bunjević, iz Case Study kluba FON-a.  

Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije (PKS) ocenjuje da je Svetska izložba bila prilika da turistička industrija, koja ne spada u osnovne životne troškove i potrebe, već se na neki način smatra luksuzom, objasni kroz mnoge projekcije, na raznim jezicima, potrebu čoveka za saradnjom, povezivanjem i otkrivanjem novih zanimljivosti i avantura. 

Republika

Foto: Promo foto

 

 

Podseća da su na Paviljonu Srbije i Poslovnom habu, u organizaciji PKS, predstavnici naše turističke privrede imali uspešne poslovne razgovore sa kompanijama iz više od 20 zemalja sa pet kontinenata, među kojima su Malezija, Oman, Mađarska, Zimbabve, Iran, UAE, Argentina i druge, da su srpskim privrednicima predstavljene turističke ponude egzotičnih zemalja, kao i da je potpisan Protokol o saradnji hotelskih asocijacija Balkana.

Takođe, razgovaralo se o mogućoj saradnji i zajedničkim projektima u promociji i organizaciji sajamskih manifestacija, zimskog i letnjeg turizma, ali i o korišćenju softvera i drugih pametnih rešenja koja mogu imati primenu u sektoru turizma i mobilnosti. 

Više od 250 naših privrednika u Dubaiju

Preko 250 predstavnika 115 kompanija, hotela, turističkih agencija, proizvođača opreme, nameštaja za hotele, rezervacionih sistema, HOREKA sektora, ali i firmi u oblasti nautike i transporta iz Srbije, od 7. do 15. januara predstavilo je svoju ponudu na 5. tematskoj nedelji „Putovanja i povezanost“  Svetske izložbe u Dubaiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading