ISPISIVAĆEMO DECU! Raste ogorčenje roditelja đaka Francuske škole: OVO JE TOTALNI HAOS I RASULO!

Autor: T. B.

Vesti

08.12.2022

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pisanja Republike o skandalu Francuske škole u Beogradu, koja je zaposlila čoveka osuđenog za ubistvo, naša redakcija je zatrpana primedbama ogorčenih roditelja.

ISPISIVAĆEMO DECU! Raste ogorčenje roditelja đaka Francuske škole: OVO JE TOTALNI HAOS I RASULO!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Pandorina kutija je otvorena, kažu, i dodaju da samo čekaju trenutak da ispišu decu iz škole koja nije ni senka ustanove kakva je bila ranije.

Razočaran, ali i uplašen posle svih dešavanja, jedan od roditelja (ime i prezime poznato redakciji) obratio nam se uz poruku da samo čeka polugodište da bi decu izvukao iz, kako je rekao, haosa u kome se nalaze.

- Škola nije ni "š" od onog što je nekad bila. Ovo što se saznalo sada je samo kap koja je prelila čašu. Prošle godine je među roditeljima procurio snimak kako se nastavnicima odokativno deli plata, velika suma novca je u pitanju, a nakon toga su od nas tražili ogromne svote novca za rekonstrukciju nekih njihovih objekata. Roditelji su tada pisali i peticiju, ali to nije sve. Zapošljavaju koga stignu, iz Francuske dovode nekvalifikovan kadar za ogroman novac. Deca ne mogu preko udžbenika da prate nastavu, već na dnevnom nivou dobijaju nekakve papire. Ponašanje zaposlenih je, blago rečeno, katastrofalno - ispričao je naš sagovornik.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Podsetimo, Republika je otkrila dosad neviđen skandal u pravosuđu kada je ova škola bez ikakve provere zaposlila V. R., koji je 2007.  namerno izazvao požar u Renu, a u kome je izgorelo troje mladih, a povređeno 22 ljudi.

Kako je sudija u ovom procesu rekao, a francuski mediji preneli, V. R. drugovi su pokušali da spreče da podmetne vatru, ali je on to učinio iz drugog puta "da bi se dokazivao".

Da skandal bude drastičniji, Republika je od roditelja saznao i da je osuđeni ubica bio u ljubavnoj vezi s jednom profesorkom.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Šokirana deca su posvedočila da su se ljubakali naočigled đaka.

Uprava škole se udostojila samo jednog odgovora, u kome je pokušala da se opere, tvrdeći da je ubici verovala na reč da će naknadno doneti potvrdu da nije osuđivan, što je uslov za zapošljavanje.

Đake teraju napolje i po kiši

Jedan od roditelja koji je za naš list ispričao brojne šokantne detalje u vezi s Francuskom školom, kazao nam je i da je ponašanje direktorke skandalozno:

- Ona decu na odmoru i pauzama redovno izbacuje napolje, gde sede na trotoarima, čak i po kiši, što je jedan od razloga čestog razbolevanja učenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading