UČENIK KOJI JE NAPAO PROFESORKU U TRSTENIKU I PRE PRAVIO PROBLEME: Kad je bio izbačen sa časa, roditelji došli sa advokatom

Autor:

Vesti

17.11.2022

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koleginica napadnute profesorke iz Tehničke škole u Trsteniku otkriva da je problematičan đak i pre pravio probleme, a da se profesori osećaju kao da su im ruke vezane.

UČENIK KOJI JE NAPAO PROFESORKU U TRSTENIKU I PRE PRAVIO PROBLEME: Kad je bio izbačen sa časa, roditelji došli sa advokatom

Foto: Youtube, PIxabay

Nasilje nad nastavnicom u Trsteniku

Meštani Trstenika šokirani su incidentom u kome su učenici napali profesorku Tehničke škole u ovom mestu, vređali je, smejali se tome što je pala i na sve to, ceo incident zabeležili u video snimku, koji se masovno delio društvenim mrežama.

- O pravima učenika stalno se priča, a niko ne govori o njihovim obavezama. Niko im ne kaže da moraju poštovati svoje nastavnike, kao i jedni druge. Osećamo se potpuno nezaštićeno - navodi koleginica napadnute profesorke, prenosi Telegraf.

Ova profesorka kaže kako je njenoj koleginici pomenutim incidentom nanet veliki duševni bol, kao i da nije u stanju da se vrati na posao:

Ona je non stop u kući, sa svoje dvoje maloletne dece. Isključila je telefon i otvorila bolovanje. Rekla mi je da joj je jako teško i da ne zna kada će se vratiti. Profesori su zgroženi. Niko im ne kaže da moraju poštovati svoje nastavnike, kao i jedni druge. Osećamo se potpuno nezaštićeno.

Meštani Trstenika takođe su u šoku. Pričaju nam da je napadnuta profesorka nedavno bila teško bolesna i da se verovatno još oporavlja.

OPERISALA TUMOR

Operisala je tumor. Jako nam je žao što je ono doživela. Ogorčeni smo kao ljudi - komentariše jedan meštanin, piše Telegraf.

Podsetimo, incident nasilja nad profesorkom se dogodio pre nekoliko dana. Direktor škole je rekao da su pokrenute sve disciplinske mere protiv učenika koji su učestvovali, snimali i delili snimak po društvenim mrežema.

STATUS SLUŽBENOG LICA

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije traži da se prosvetnim radnicima dodeli status službenih lica.

- Uprkos svim apelima i analizama da nepoštovanje učitelja u svim nivoima obrazovanja vodi gaženju tradicije, a pre svega porodičnih vrednosti, došli smo do toga da se svakodnevno suočavamo sa gnusnim scenama nasilja. One nisu samo verbalne, jer smo kao društvo već prihvatili ružne reči i vređanje, kao način komunikacije, sada su pesnice postale jedini jezik. Poput profesorke u Mladenovcu, pre nekoliko godina ili koleginice u Trsteniku ovih dana, slavimo nasilje i nasilnike. Naša deca dobijaju jasnu poruku da im se ništa neće desiti osim slave na društvenim mrežama, a naši nastavnici se boje za zdravlje i život - piše u saopštenju Unije sindikata

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije je, kako dalje navode u saopštenju, više puta tražila promene obrazovnih zakona i pravilnika; insistirala da se problemi ne razvodnjavaju, nego rešavaju; predlagala, čak i vodila veliku akciju: "Stop nasilju u školama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading