MENADŽERI UMEŠALI PRSTE: Skandal SVETSKIH RAZMERA, afrički igrači PLAĆALI za minute na Mundijalu!

Autor:

Sport

08.12.2022

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ovo nekoga čudi ili je postala realnost?

MENADŽERI UMEŠALI PRSTE: Skandal SVETSKIH RAZMERA, afrički igrači PLAĆALI za minute na Mundijalu!

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Srbija - Kamerun

Veliki skandal potresa afrički fudbal.

Svetsko prvenstvo stiglo je do četvrtfinala, Maroko je kao ponos Afrike uspeo da se plasira među osam najboljih selekcija planete, ali su druge dve selekcije bacile mrlju na učinak Hakimija, Ziješa i ekipe.

Naime, prema navodima koji su se pojavili u javnosti, pojedini fudbaleri Kameruna i Gane platili su kako bi se našli na listi putnika za Katar. Menadžeri su, navodno, umešali prste, te skrojili spisak tih reprezentacija, a ove sumnje biće dodatno ispitane u danima koji su pred nama.

Da situacija bude još zanimljivija pobrinuo se i selektor Kameruna, Rigobert Song, koji je imao problema i da zapamti imena svih svojih fudbalera?! Neki od njih igraju u domaćoj ligi, a priliku da putuju sa reprezentacijom dobili su Džerom Ngom Mbekeli (24) i Suaibu Maru (22) koji su do sada odigrali samo po tri meča u nacionalnom timu.

Pojedini reprezentativci Kameruna i Gane plaćali su da bi igrali na Svetskom prvenstvu. Neki od njih su platili samo da bi se našli na spisku selektora - otkrio je poznati novinar Roman Molina.

 

 

Ove tvrdnje odmah su napravile haos na društvenim mrežama, pa je već krenulo nagađanje ko bi to sve mogao da bude.

Navijači Gane u centar pažnje bacili su fudbalera Čelsija, Baba Rahmana, koji je u poslednjem trenutku zauzeo mesto na spisku umesto odličnog Džefrija Šlupa, standardnog igrača Kristal Palasa. Rahman je na ovaj način, u saradnji sa menadžerima, navodno sebi želeo da digne cenu pred naredni prelazni rok.

I Kamerun i Gana završili su takmičenje u grupnoj fazi Svetskog prvenstva. Kamerunci su bili treći, ispred našeg tima, a iza Brazila i Švajcarske, sa četiri osvojena boda, dok je Gana sa tri boda bila poslednja u svojoj grupi, iza Portugala, Južne Koreje i Urugvaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading