NIJE ŠALA, DOBRO STE ČULI! Hag udario na Kulina Bana, neka se spreme Kraljević Marko i Banović Strahinja! ŠOK I NEVERICA! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

17.11.2021

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, u narodu poznatiji kao omraženi Haški tribunal, osnovan kako bi se Srbija proglasila glavnim krivcem za ratove tokom devedesetih godina a njeni lideri osudili na drakonske kazne, većini građana ne treba posebno naglašavati, ali da su tužioci Tribunala mogu toliko da se izblamiraju, to je novost čak i za one koji su detaljnije upoznati sa delovanjem ovog suda.

NIJE ŠALA, DOBRO STE ČULI! Hag udario na Kulina Bana, neka se spreme Kraljević Marko i Banović Strahinja! ŠOK I NEVERICA! (VIDEO)

Foto: printscreen/Tanjug/AP

U haškoj sudnici tužiteljka pitala svedoka da li poznaje Kulina Bana

Kolike su razmere blamova pojedinih haških tužitelja, da se zaključiti na osnovu urnebesnog videa koji kruži na društvenim mrežama, a koji otkriva pravi stepen neznanja i neupućenosti ljudi koji su odlučivali o sudbinama mnogih zatočenih Srba.

Naime, u video snimku koji se masovno šeruje na Tviteru, objavljen je isečak sa jednog suđenja na kome tužiteljka svedoka pita - i sada se spremite za potpuni i neočekivani šok - da li je lično poznavao Kulina Bana (?!).

Da, dobro ste pročitali i nije u pitanju nikakva montaža kakve se mogu pronaći na internetu, tužiteljka je zaista, na zvaničnom suđenju pitala svedoka upravo to - da li poznaje Kulina Bana.

Ukoliko nam i dalje ne verujete, pažljivo pogledajte video i pokušajte da pročitate tužiteljki sa usana, pa će vam biti kristalno jasno da ona zaista postavlja pitanja vezana za prvog vazala Vizantijskog carstva na prostoru Bosne.

 

 

Ono što celu ispalu haške tužiteljke čini još, žargonski rečeno, "luđom" je i to što je u jednoj od epizoda serijala "Nadrealna televizija" koju je radio doktor Nele Karajlić, praktično proročki nagovešteno ono što će se dešavati iza zidina suda u Hagu.

Foto: printscreen/Tanjug/AP

Neka se spreme Kraljević Marko i Banović Strahinja, uskoro bi mogli pred Haški tribunal

 

Naime, epizoda u kojoj glavnu ulogu igra Nikola Kojo kao da je napravljena na osnovu blamantnih izjava haške tužiteljke, uz jedinu razliku što se umesto Kulina Bana, u glavnoj ulozi našao Kraljević Marko.

I dok se u seriji Kraljević Marko našao na optuženičkoj klupi zbog optužbi za najteže ratne zločine, etničko čišćenje i nehumano postupanje prema ratnim zarobljenicima, u slučaju haške tužiteljke ostaje nepoznanica da li je Kulina Bana planirala da izvede na optuženičku klupu ili je planiran za svedoka (saradnika).

Doduše, ako se sledi logika neobrazovane haške tužiteljke, pred Haškim tribunalom morao bi se naći i Banović Strahinja i to pod optužbom koja bi tokom trajanja sudskog procesa izvesno bila dokazana - da je planirao zločinački poduhvat da ubije Musu Kesedžiju.

Ko je Kulin Ban?

Šalu na stranu, kako bismo malo podstakli hašku tužiteljku da se uputi u temu kojom se bavi, čitaoce podsećamo da je Kulin  bio bosanski ban koji je vladao najkasnije od 1180. godine do oko 1204. godine. 

Prema pisanju Mavra Orbina on je nasledio prvog bosanskog bana - Borića, i vladao 36 godina.

U narodnim predanjima je ostalo verovanje koje je poprimilo i mitske razmere o “srećnim danima” i izobilju koje je vladalo u Kulinovo doba, ali istorijske činjenice ovog vladara ne mogu da naročito izdvoje ni od prethodnika ni od naslednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading