VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU: Osnivaju se domovi zdravlja u DVE opštine na KiM!

Autor:

Vesti

21.09.2021

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je odluku o osnivanju domova zdravlja u Zubinom Potoku i Zvečanu.

Republika

Foto: google.com/maps/prinscreen

Vlada Srbije

Odluka o osnivanju domova zdravlja doneta je na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti kojim je propisao da, na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, nad zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, vlada ima sva prava i obaveze osnivača u skladu sa zakonom.

Članovi vlade doneli su i Odluku o obrazovanju Nacionalnog komiteta za sprovođenje Konvencije za zaštitu kulturnih dobara u slučaju oružanih sukoba, na period od pet godina, navodi se u saopštenju.

U radu Komiteta, po pozivu predsednika, mogu da učestvuju predstavnici nadležnih ministarstava, kao i istaknuti stručnjaci iz oblasti koja je predmet razmatranja.

Zadatak Komiteta je da daje predloge, mišljenja i stručna obrazloženja u vezi sa merama koje je potrebno preduzeti kako bi se Konvencija sprovela u potpunosti.

Takođe, Komitet promoviše svrhu i značaj Konvencije, razmatra i predlaže saradnju sa relevantnim institucijama iz inostranstva, međunarodnim organizacijama i nacionalnim radnim grupama istog ili sličnog profila u cilju razmene iskustava i primene dobrih praksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading