PLIŠANI MEDA NA SPOMENIKU DEVOJČICE KOJU JE ZVERSKI UBIO DRUG KOSTA: Suza suzu stiže zbog neprolazne tuge! (FOTO)

Autor:

Vesti

02.07.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plišane igračke medvedića na grobovima ubijene dece izazivaju ogromnu tugu zbog njihovih iznenada prekunitih života hicima dečaka monstruma Koste Kecmanovića.-

PLIŠANI MEDA NA SPOMENIKU DEVOJČICE KOJU JE ZVERSKI UBIO DRUG KOSTA: Suza suzu stiže zbog neprolazne tuge! (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Sofija Negić

Na grobu Sofije Negić na beogradskom Novom groblju, jedne od žrtava školskog druga, monstruma Koste Kecmanovića, sahranjene 8. maja oko podneva, stoji više raznobojnih plišanih igračaka medvedića.

Jedan plavi mekani meda okačen je na drvenom krstu koji stoji s prednje strane uspravljen uz njen spomenik, kao pokazatelj neprovatno izgubljene mladosti. 

Igračke se, takođe, nalaze i na večnoj kući Andrije Čikića, dečaka virtouza na klaviru koji je živeo muziku i bio izuzetan učenik, viđen kao đak genaracije. Njegovi najmiliji, otac i majka koji su izgubili svog sina jedinca, ali i školski drugari dolaze često na njegov grob gde ostavljaju igračke uz cveće.

Pored meda, na Andrijinom grobu su ostavljene njegove note, "da na boljem mestu završi komponovanje nove pesme". 

Sofija je ubijena na hodniku škole kada je izašla iz ve-cea u kojem je bila sa najboljom drugaricom. 

- Bile smo u ve-ceu kad su počeli pucnji. Ja sam se sakrila u veceu, a ona je izašla napolje da vidi šta se dešava. Nisam je čula kad je izašla. Kad je prestalo da puca, izašla sam i videla sam je kako leži na podu - napisala je devojčica na društvenim mrežama uz fotografiju ubijene Sofije. 

U istoj objavi napisala je poruku monstrumu:

- Kad sam videla moju najbolju drugaricu da nepomično leži, počela sam da plačem, da vrištim i da se derem. Shvatila sam da je umrla. Kosta, nikada ti neću oprostiti - istakla je sedmakinja.

Sofijini roditelji koji imaju i četvoroipogodišnju ćerku su se javno oglasili prvo čituljom, a posle sahrane su govorili javno. 

- Tvoje srce bilo je toliko da je moglo da primi ceo svet, ono u sebi sadrži sve ljubavi i sva prijateljstva koja postoje i koja će postojati, sve zagrljaje i poljupce koji su bili i koji će tek biti. I ako nekada pomisliš da te niko nije poljubio ovog jutra, znaj da te grlimo i ljubimo sa svakim izlaskom i zalaskom sunca, i da ćemo svaku pesmu koju si volela da slušamo kao da nam je pevaš ti , mrmljajući sa zadnjeg sedišta - stoji u čitulji. 

Foto: ST/Vladimir Lukić

Grob Sofije Negić

Sofijina majka Milanka je poručila da svet mora ozbiljno da se promeni, kazavši da deca moraju razvijati empatiju, bliskost, drugarstvo, međusobno poštovanje, a ne da sve, kao dosad, bude samo trka za ocenama.

Slobodan, otac ubijene devočice je rasplakao Srbiju gostovanjem u jednoj tv emisiji gde je kazao da ih je Sofija obavezala da se bore. Govorio je ponosno o svojoj Sofiji: 

- Moja Sofija je dobila ime tako što smo Milanka i ja hteli da se malo našalimo, pošto sam ja magistar filozofije, filo-sofia, a njeno devojačko prezime je Mudreša, pa smo joj onda dali ime Sofija. I ovo što ću vam sada reći je nešto što je ona mene naučila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading