Tanja Savić ide u zatvor, 12 godina vozi bez dozvole

Autor: Milica Veljković

Zabava

27.07.2020

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tanja Savić već godinama vozi automobil iako nema vozačku dozvolu! Da stvar bude još gora, pevačica se uredno vozi po Beogradu, ali i kada je u Radincima, bez ikakvog problema skokne do Smedereva u nabavku. Iz svega navedenog jasno je da ne poštuje propise, a kada će biti kažnjena zbog nedoličnog ponašanja i kršenja zakona, pitanje je trenutka.

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show
Tanja Savić

Naime, Tanja je upisala auto-školu sa 23 godine, ali je zapravo nikada nije završila, odnosno, nije položila i dobila vozačku dozvolu. Budući da je neko ko je i te kako aktivan učesnik u saobraćaju, Savićeva bi mogla biti zbog ovog prekršaja debelo kažnjena. Komšije iz sela Radinci, gde je i rođena, istakli su da im nije jasno kako je do sada policija nikada nije sankcionisala.

- Tanja je jednom prilikom upisala auto-školu, ali je nikad nije završila. Viđam je ovde da se vozika. Sedne sama ili sa sestrom Biljom i ode negde. Verujem da je policija ovde ne bi i zaustavila jer je znaju, a verovatno im nije i na kraj pameti da nema dozvolu. Ipak, ne znam kako se u Beogradu izvukla da bar ne plati neku kaznu. Možda je uzoran vozač - započela je priču komšinica za Svet koja, kao najveći problem, vidi to što pevačica uredno vozi i decu, ali i članove porodice, pa smatra da time ugrožava kako svoju tako i svačiju bezbednost učesnika u saobraćaju.

- Koliko sam uspela da vidim, izveštila se, to nije sporno. Poštuje propise i to je super, ali postoji zakon. Ne sme i sebe da vozi, a kamoli decu. Znate kako kažu, uvek stradaš zbog nepažnje neke budale, a ne iz svog neznanja. Meni su ovde u kraju rekli da ona dozvolu nema - zaključila je komšinica zabrinuto.

Kako dalje saznajemo, Tanji, kao nekom ko nema položen vozački ispit, ne mogu biti izrečeni kazneni poeni. Takođe, i sud ne može da joj izrekne zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom niti da joj se oduzme dozvola jer dozvola u ovom slučaju ne postoji. Ono za šta se pevačica može teretiti, prema našem zakonu, jeste novčana kazna do 120.000 dinara od prekršajnog suda ili najstroža predviđena kazna za ovakav prekršaj, a to bi bilo maksimalno 60 dana zatvora.

Nakon ovoga pokušali smo da stupimo u kontakt sa Tanjom, ali se ona do zaključenja ovog broja nije javljala na naše pozive.

Lazić dao 205.000 dinara zbog neposedovanja dozvole i kršenja policijskog časa

RepublikaFoto: Republika

Darko Lazić uhvaćen je pre nekoliko meseci dok je vozio poršea panameru bez vozačke dozvole tokom trajanja policijskog časa za vreme prvog pika koronavirusa. Nakon što je policija utvrdila da ne poseduje dozvolu, kao i da ima zabranu upravljanja vozilom, privela ga je dežurnom tužiocu na saslušanje. On je tada priznao da je uredno platio novčanu kaznu u Rumi i to 205.000 dinara. Kao opravdanje, naveo je da mu je sin Andrej imao temperaturu, pa je morao do lekara.

Miki Đuričić doživeo udes vozeći bez dozvole

Bivši zadrugar Miki Đuričić doživeo je udes početkom prošle godine pošto je zaspao za volanom. Tada je otkrio da vozi već 20 godina, ali šokirao je izjavom da nije imao vozačku dozvolu.

RepublikaFoto: E-stock/D. STANOJEVIĆ
Miki Đuričić

- Da li je sad to bitno? Jedva sam živu glavu izvukao. Da, vozio sam bez dozvole, dobiću kazne, možda ću završiti u zatvoru - rekao je Miki tada nakon udesa.

Advokat: Neko kao Tanja može u zatvor od 15 do 60 dana

Damir Okanović, advokat i direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, ističe da zakon mora da bude jednak za sve i da pravosudni organi moraju da reaguju.

- Ako neko upravlja motornim vozilom, a nema položen ispit ni za jednu kategoriju vozila, predviđena kazna je od 100.000 do 120.000 dinara ili zatvor od 15 do 60 dana. Zakon mora biti jednak za sve - naglašava Damir Okanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Domar

27.07.2020 12:05

Neke osobe su rodjene "operisane za vožnju". Ali vole da voze.