(VIDEO) Gadljivi na SRPSKU ROBU, ali ne i na SRPSKE PARE: Albanci pohitali da podignu 100 EVRA!

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

09.06.2020

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Kosova albanske nacionalnosti već duži niz godina prisvajaju tu južnu srpsku pokrajnu kao svoju državu, čiju su tzv.nezavisnost dobili zahvaljujući zapadnim silama. Pa pored crkava, manastira, spomenika, srpskih nacionalnih obeležja itd... Donedavno na udaru Albanaca našla se i srpska roba, koju su do juče sa slašću jeli ali eto naprasno počeli da je izgbegavaju. No, na jednu stvar izgleda nisu gadljivi a to su pare, ma čije bile pa i od "ljutog genocidnog neprijatelja" Srbije kakvom je oni nazivaju.

RepublikaFoto: kosovo-online.com
Albanci čekaju u redu za 100 evra

Već nekoliko dana unazad pored stanovnika Gračanice, po komad torte ispred banke u red su stali i građani Preševa, Bujanovca i Medveđe. Takav prizor je nemoguće bilo da prođe neopažano pa su veliku pažnju prolaznika privukli redovi koji su se protezali nekoliko stotina metara.

Tako nešto do sada se nije događalo, a za nesvakidašnju gužvu, zbog koje se čeka i po nekoliko sati ispred banke, kako smo saznali na licu mesta, razlog je ogroman broj klijenata Albanaca, pre svega iz Preševa i Bujanovca, koji su došli da podignu novčanu pomoć od 100 evra koju je građanima uplatila Vlada Srbije.

Red je dugačak i po nekoliko desetina metara. Pored meštana Gračanice, da podignu novčanu pomoć čekaju i Albanci iz Preševa i Bujanovca, koji imaju srpske lične karte.

- Dolazim treći put. Velika je gužva. Mnogi ulaze u banku mimo reda. Došao sam da podignem 100 evra i zahvaljujem Srbiji što nam je dala taj novac zbog virusa. Iz trećeg puta jedva sam završio i uzeo novac - kazao nam je Sejdi Beka iz Sijerinske Banje.

I Sinan Osmanović iz Medveđe nekoliko sati je čekao da podigne novac.

- Od 7 sati jutros sam ovde. Podigao sam novac. Sada supruga čeka da podigne penziju - rekao je Osmanović. Na naše pitanje zbog čega novac ne podigne u Medveđi, odgovorio je da je gost kod ćerke u Prištini.

- Tu sam se zatekao zbog virusa. Došli smo da podignemo penzije, gužve su velike, jer su svi došli da podignu 100 evra i banka ne može sve odjednom da isplati - rekao nam je Osmanović.

Novčana pomoć Vlade Srbije od 100 evra na Kosovu se isplaćuje u filijalama Komercijalne banke u Gračanici, Štrpcu, Ranilugu i Kosovskoj Mitrovici.

Posle svega što svmo videli a i čuli od komšija albanaca, ništa nas ne može iznenaditi kao ni ovakva situacija. 

Jedno je definitivno sigurno, večiti plagijatori istorije, uvek će imati obraz kao đon pa samim tim isti i prodati za novac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading