SENZACIONALNE TVRDNJE RIČARDA GRENELA - AMERIKU VODI VLADAR IZ SENKE! Na čelu SAD nisu ni Bajden, ni Kamala Haris!

Autor: Republika

Svet

14.05.2021

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši saradnik nekadašnjeg predsednika Amerike Donalda Trampa, Ričard Grenel, u razgovoru za ruski portal "Utro" otkrio je neverovatnu stvar - da SAD ne vlada Džo Bajden, već jedna žena koja nije Kamala Haris.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ričard Grenel tvrdi da Amerikom ne vladaju ni Kamala Haris ni Džo Bajden 

Sjedinjenim Američkim Državama u stvarnosti ne rukovode ni predsednik Džozef Bajden, čak ni potpredsednica Kamala Haris, vlast je u rukama jednog vladara iz senke, upozorio je bivši šef američke Nacionalne obaveštajne službe Ričard Grenel, prenosi Sputnjik. 

Prema njegovim navodima, Bajden je ništavna figura, slab je i nema uticaja ni na šta, dok Kamala Haris uopšte ne shvata šta se dešava i kako treba da postupa.

- Mi zapravo imamo predsednika iz senke – Sjuzan Rajs - otkrio je Grenel u senzacionalnom intervjuu koji je preneo ruski portal "Utro".

Reč je, naime, o američkoj zvaničnici koja je u administraciji na čelu Saveta Bele kuće za unutrašnju politiku.

- Rajs je zauzela udobnu poziciju koja ne privlači pažnju, ali joj omogućava da utiče ne samo na unutrašnju nego i na spoljnu politiku - ocenio je Grenel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sjuzan Rajs je šefica Saveta Bele kuće za unutrašnju bezbednost 

​Rajsova je, prema rečima Grenela, stručnjak za spoljnu politiku i ne zna ništa o domaćoj politici, ali je to jasan znak kako će u Vašingtonu biti tretirana spoljnopolitička pitanja - isto kao unutarpolitička.

Zbog toga je na međunarodnoj sceni i izbio haos, smatra bliski saradnik nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa.

 

 

Inače, Rajsova je ranije bila pomoćnik predsednika Baraka Obame. Očekivalo se, prema pisanju medija, da će biti imenovana za američkog državnog sekretara.

Poznata je po izraženim antiruskim stavovima. Tako je prošle godine tvrdila da je Moskva isprovocirala nerede na ulicama američkih gradova nakon što su policajci ubili Afroamerikanca.

Podsetimo, pre dva dana više od 120 penzionisanih američkih generala potpisalo je otvoreno pismo u kojem kritikuje američkog predsednika Džozefa Bajdena. U pismu se navodi da je "nacija u dubokoj opasnosti".

- Ne može se zanemariti psihičko i fizičko stanje vrhovnog komandanta (Oružanih snaga SAD Džoa Bajdena). On mora biti u stanju da brzo donosi ispravne odluke u oblasti nacionalne bezbednosti, bilo gde, danju i noću - ističu autori pisma.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading