SRBI GRABE KA GLAVNOM ŽREBU US OPENA! U drugom kolu srpski derbi!

Autor: b92.net

Sport

23.08.2018

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniseri Nikola Milojević, Miomir Kecmanović, Olga Danilović i Bojana Jovanovski napravili su prvi korak ka glavnom žrebu US Opena.

Napred!

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za US Open, pošto je pobedila Australijanku Destani Ajavu u dva seta, 6:4 i 6:4. Srpska teniserka će u drugom kolu kvalifikacija za poslednji gren slem u sezoni igrati protiv Ruskinje Anastasije Potapove.

Milojević je na startu kvalifikacija u muškoj konkurenciji savladao Portugalca Gaštaa Elijaša sa 6:4, 6:0.

Nažalost, Milojević će u drugom kolu igrati protiv zemljaka Miomira Kecmanovića što znači da samo jedan od ove dvojice Srba će imati šansu da se bori za nastup na poslednjem Grend slemu sezone.

RepublikaFoto: PicBon.com/milojevic__nikola

Kecmanović je na startu kvalifikacija savladao Amerikanca Rajlija Olepku posle preokreta sa 6:7, 6:4, 6:4. Srpski duel na programu je u četvrtak uveče oko 21.30. 

U drugom kolu u četvrtak igra i Danilo Petrović protiv Italijana Lorenca Đustina od 17 časova. 
Treći srpski kvalifikant Peđa Krstin je odmah zaustavljen. Njega je u tri seta savladao Francuz Igo Umber sa 7:6, 4:6, 7:6. 

S druge strane, Danilovićeva je do polufinala kvalifikacija u ženskoj konkurenciji stigla pobedom nad Kanađankom Bjankom Vansom Andresku sa 6:3, 7:5. 

Danilovićevu u drugom kolu kvalifikacija čeka 90 mesta slabije rangirana teniserka Džejmi Frulis iz SAD, s kojom se nikad nije sastajala. Njih dve će prvi okršaj imati takođe u četvrtak uveče oko 21.30. 


Preostale dve srpske predstavnice Nina Stojanović i Dejana Radanović su poražene u prvoj rundi. Stanojevićeva je izgubila od Španjolke Alione Bolsove Zadoinov sa 6:3, 6:3, dok je od Radanovićeve bolja bila Mendi Minela iz Luksemburga sa 6:1, 6:3.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading