Federer bi pre u penziju nego da se ovo pravilo uvede

Autor:

Sport

21.08.2018

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer bi pre u penziju nego da doživi da treneri mogu da izađu na teren i posavetuju svoje igrače. Švajcarac je argumentovano i lepo objasnio zašto se ne slaže sa tim predlogom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

U ženskoj konkurenciji takvo pravilo postoji već godinama, kod je na ATP turu eksperimentalno testirano prošle sezone na završnom turniru mladih u Milanu.

- Nadam se da u muškom tenisu neće biti takvog pravila. Ako ga i bude, nadam se da će zaživeti tek kad završim karijeru - kaže Federer i dodaje:

- Ne vidim nikakvu potrebu za tim. I ne mislim da je to pravedno pravilo. Uostalom, ne može svako sebi da priušti trenera. Nekome će na teren da izađe devojka, nekome - roditelji. Neće biti previše dobro. Sve mi se to čini kao da je amatersk tenis. Nadam se da ćemo zadržati postojeći format što je duže moguće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

U ženskom tenisu ugalvnom su pozitivna iskustva kada je prisustvo trenera u pitanju u kriznim momentima.

- Utisak je da na WTA turu to deluje. Mnogi komentari su poput ovog mog. Devojke razgovaraju u drugom smeru. Trener može da pomogne ili ne može da pomogne. U svakom slučaju, mislim da je najbolji način da se sami nosite sa teškim situacijama. Možete pogledati svog trenera u potrazi za podrškom, ali tenis bi prvenstveno trebalo da bude sport u kome ne dobijate pomoć od trenera tokom meča - istakao je Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading