Kapiten Petrić: DOŽIVELI SMO ONO NAJTEŽE

Autor:

Sport

01.10.2018

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrabru igru su pokazali odbojkaši Srbije na Svetskom prvenstvu, ali na žalost nisu uspeli da svoje partije krunišu medaljom. Kako dani prolaze, četvrto mesto je u medijima već skoro arhivirano, a kod igrača je suprotno - bol za ispuštenim je sve jača, o čemu je pričao kapiten "orčova" Nemanja Petrić.

RepublikaFoto: ossrb.org
Odbojkaši Srbije

Muška seniorska reprezentacija Srbije doputovala je u Beograd u ponedeljak pre podne. Izabranici Nikole Grbića iz Italije su doputovali kao četvrta ekipa sveta.

- Nekako kako vreme odmiče, čini se da je bol sve veća, što je i normalno. Izgubiti u borbi za bronzu je negde nešto najteže. Ali nije sve tako loše. Sigurno je bilo dobrih stvari na ovom prvenstvu. Pokazali smo dosta, malo nam je falilo za neko od odličja. Na kraju smo barem postavili lep cilj za naredni šampionat - kazao je kapiten Petrić za Sport Klub.

Na pitanje na šta Orlovi mogu da budu posebno ponosni, iskusni primač servisa je odgovorio:

- Bilo je jako lepih igara, čak nestvarnih, kao protiv Italije. Francuze smo dobili posle osam godina, savladali veliku Rusiju. Dobro se držali protiv Amerike. Ekipa je igrala dosta bolje nego na početku ove reprezentativne sezone. To je pozitivno, treba da nas hrabri i pripremi za ono u budućnosti.

Srbi su najbolji meč na prvenstvu odigrali protiv Italije na početku treće faze takmičenja. Posle toga usledili su porazi od Poljske, Brazila u polufinalu i Sjedinjenih Država u borbi za bronzu.

- Sigurno da smo najbolje se pripremili za taj meč. Dali smo maksimum protiv Italije. To ne znači da u ostalima nismo, ali je taj trenutak bio vrhunac. Nismo imali snage za završnicu. U nekim utakmicama smo bili blizu, u nekim je trebalo malo više. Ali dobro, ja sam ponosan na ove momke, koji su sigurno dali sve od sebe.

Po okončanju prvenstva, Marko Podraščanin je najavio da je planetarni šampionat održan u Italiji i Bugarskoj bio poslednji za nekolicinu igrača.

- Kroz šalu se priča. Nekoliko nas ima i dosta godina, a sledeće svetsko je tek za četiri... Šalu na stranu. Svi mi imamo volju da igramo za reprezentaciju. Sve je još otvoreno- istakao je na kraju Petrić.

U Srbiji nisu doputovali Aleksandar Atanasijević, Marko Podraščanin i Uroš Kovačević, kao ni selektor Nikola Grbić, koji su zbog profesionalnih obaveza morali da ostanu u Italiji i da se odmah jave u klubove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading