63. "Zlatna rukavica" u znaku reprezentacije Srbije i Abasova!

Autor:

Sport

29.11.2020

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz sportskog centra "Soko" u Somboru vinuo se novi šampion naše "Zlatne rukavice", takmičenja na koje je srpski boks veoma ponosan. Pobednik 63. izdanja ovog turnira je srpski bokser Vahid Abasov koji je u finalu u Hali Mostonga savladao nosioca olimpijske norme za Tokio 2021. Alžirca Čemsednina Kramova 4:1.

Naslov najbolje reprezentacije ovog prestižnog međunarodnog turnira sa velikom tradicijom ponela je selekcija Srbije sa osvojenih deset medalja (dve zlatne, dve srebrne i šest bronzanih).

Do finalne večeri stigla su četiri boksera Srbije, ali su povrede uzele danak, tako da je u finalnoj noći u ring uplovio samo Abasov u velter kategoriji (do 69 kg). Do sudara naša dva boksera u kategoriji do 81 kg Saše Milovca i Vladimira Mirončikova nije došlo zbog loma nosa i dva preloma desne šake kod Milovca koji je te povrede zadobio u polufinalu protiv Slobodana Jovanovića. Takođe zbog povrede finalni duel je morao da preda i naš superteškaš Dušan Veletić koji je u borbi za zlato trebao da odmeri snage sa Alžircem Buludinatom Čuaibom.

Za najboljeg tehničara 63. "Zlatne rukavice" proglašen je Kubanac Žoanhel Moja koji je u kategoriji do 63 kg rezultatom 3:2 pobedio Ukrajinca Jurija Šestaka. Najborbeniji par su Ukrajinac Dmitri Ribalko i Alžirac Nemouči Jounes (do 75 kg).

 

Zlatnu rukavicu Abasovu je uručio Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, najboljem tehničaru Moji pehar je predao predsednik Skupštine Grada Sombora Zoran Rus, dok je trofeje namenjene najboljoj reprezentaciji i najborbenijem paru dodelio predsednik žirija, legenda našeg boksa Mujo Bajrović.

Održana su i dva revijalna meča u kome je (kateogrija do 63 kg) Pavel Fedorov (SRB) salvadao Abdeli Jahia (ALG) 4:1, dok je u kategoriji do 69 kg Makedonac Leo Jovanovski izgubio od Kubanca Antonia Biseta 0:5.

Finalni mečevi prenošeni su u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight.

Kroz halu Mostonga pod pokroviteljstvom Grada Sombora i u organizaciji Bokserskog saveza Srbije od 26. do 29. novembra 2020. prodefilovao je 41 bokser iz devet zemalja: Alžir, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kuba, Gana, Moldavija, Severna Makedonija, Srbija i Ukrajina. Takmičenje je održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, bez publike, a svi učesnici su bili testirani.

Finalne borbe (29. novembar 2020, Hala Mostonga):

(57 kg) Eduard Trofymenko (UKR) – Mordjane Oussama (ALG) 4:1

(63 kg) Moya Yoangel (CUB) – Yurii Shestak (UKR) 3:2

 (69 kg) Vakhid Abasov (SRB) – Chemseddine  Kramov (ALG) 4:1

 (75 kg) Dmytro Rybalko (UKR) – Nemouchi Younes (ALG) 2:3

 (81 kg) Saša Milovac (SRB) – Vladimir Mironchikov (SRB) pobeda Mirončikova bez borbe

 (+91 kg) Dušan Veletić (SRB) – Bouloudinat Chouaib (ALG) pobeda Alžirca bez borbe

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading