"Kavaljeri" prepustili pobedu Indijani: "Čarobnjaci" se vatili u život

Autor:

Sport

21.04.2018

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Indijana Pejsersa poveli su u prvoj rundi plej-ofa NBA lige protiv Klivlend Kavalirsa 2-1, pobedom u prvom meču u Indijanapolisu rezulatom 92:90.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Košarkaši Indijane

Kavalirsi su u finišu imali napad od pet sekundi za pobedu, posle polovično preciznog Darena Kolisona sa linije za slobodna bacanja, ali je Džej Ar Smit iz ne tako dobre pozicije promašio šut za tri poena.

Pobeda Indijane nije mogla ni da se nasluti tokom većeg dela meča, pošto su gosti iz Ohaja bili bolji rival tokom tri četvrtine i imali konstantnu prednost.

Najbolji u redovima Pejsersa bio je Bogdanović sa 30 poena i četiri skoka (7/9 za tri), Oladipo je dodao 18 poena, šest skokova i sedam asistencija, dok je meč sa 12 poena i sedam skokova završio Tadeus Jang.

Kod Klivlenda, Lebron Džejms je ostvario dabl-dabla - 28 poena i 12 skokova (uz osam asistencija) i postao 10. igrač u istoriji NBA sa 100+ dabl-dablova u plej-ofu, pratio ga je Lav sa 19, uz šest skokova, a 13 Džordž Hil.

Naredni meč na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 2,30 po našem vremenu, takođe u Indijanapolisu, posle čega se serija vraća u Klivlend.

Vašington Vizardsa su se vratili u život, ubedljivo su savladali Toronto Reptorse na svom parketu 122:103 i smanjili rezultat u seriji na 2:1.

Najzaslužniji za to su Džon Vol i Bredli Bil, jedan i drugi su završili meč sa po 28 poena, a Vol je dodao i 14 asistencija, Gortat je dodao 16 poena, a Majk Skot i Keli Ubre junior  po 12.

U redovima Toronta, najefikasniji je bio Demar Derozan sa 23 poena, Kajl Lauri je ubacio 19, Jonas Valančunas je dodao 14.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading