Sportski direktor Budućnosti optimista: VIŠE SAM SE PLAŠIO CEDEVITE, NEGO ZVEZDE!

Autor: Sport klub

Sport

03.04.2018

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti uspeli su da izbore plasman u finale ABA lige pobedom nad Cedevitom u polufinalnoj seriji, pa će se boriti za mesto u Evroligi naredne sezone protiv Crvene zvezde, koja je aktuelni šampion na Jadranu.

RepublikaFoto: Starsport
Pajović: Ekipa je pokazalo da može da iznenadi favorite

Dešavanja u drugoj polufinalnoj seriji između Crvene zvezde i Mornara svi su pomno pratili u Podgorici.

- Prvo želim da čestitam Mornaru na zaista velikom uspehu koji su momci ostvarili u tekućoj sezoni. Barani su igrali u finalu Kupa, stigli su do polufinala ABA lige, stigli su do odlučujuće treće utakmice protiv Zvezde, borili su se za plasman u finale. Bili su dobri u Evropi i biće opasan rival u borbi za titulu u Crnoj Gori - rekao je za Sport Klub sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović.

On je dodao da finalna serija nosi mnogo motiva za sve košarkaše, ali i prepušta ulogu favorita Zvezdi.

- Nas očekuju dueli sa Crvenom zvezdom u velikom finalu. Favorit je naravno aktuelni šampion ABA lige, ekipa koja je projektovana da osvoji regionalno takmičenje i ponovo izbori plasman u Evroligu. Mi smo rasterećeni, ali to ne znači da se nećemo boriti do poslednjeg atoma snage za osvajanje trofeja. Pa koji to sportista izlazi na teren sa ciljem da izgubi?

Pajović je dodao da je ekipa ove sezone prevazišla sve planove i ciljeve koji su pred njih postavljeni, kao i da su pokazali nebrojeno puta ove sezone da mogu da iznenade favorizovane ekipe.

- Premašili smo očekivanja zato smo i ponosni na sve što je ostalo iza nas, zato rasterećeno čekamo duele sa Zvezdom jer je breme favorita i imperativa pobede na plećima igrača Zvezde. Momci koji sjajno vodi Aleksandar Džikić su pokazali da znaju i umeju da bacaju favorite na pleća. Ali, pokazalo se da se teško nose sa imperativom pobede. Još uvek nemaju dovoljni iskustva i rutine za takve utakmice. Iskreno, više sam strepeo od duela sa Cedevitom, nego što strepim pred finale. Igraćemo, agresivno, čvrsto, disciplinovano, bez straha, bez imperativa. Pokazalo se da smo u takvim situacijama najopasniji - naglasio je za Pajović za "Sport klub".

Finalna serija započinje 9. aprila u Beogradu, a za pobedu u seriji biće neophodne tri pobede. U regularnom delu ABA lige Podgoričani su oba puta slavili protiv crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading