ABA liga hoće krv u Podgorici!

Autor:

Sport

30.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne sluti na dobro uoči večerašnjeg duela Budućnosti i Crvene zvezde u Podgorici (18.00. Arena sport 1) u 13. kolu ABA lige!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ovog ponedeljka očekuju se još veći neredi nego lane

Tenzije koje su počele da rastu prethodnih dana dostižu vrhunac. Igračima Zvezde se putem društvenih mreža preti batinama, izazivači nereda iz Podgorice žele haos, a da ne bi došlo do toga, šampion Jadrana pokušao je putem dopisa ABA ligi da meč pomeri za 24. februar.

- Trenutna situacija u Crnoj Gori, na koju ne mogu da utiču oba kluba, nije povoljna za odigravanje utakmice iz razloga koji nemaju nikakve veze sa sportom. Bezbednosne snage Srbije konstatovale su da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata usmerenih prema igračima i stručnom štabu, upravi i fanovima gostiju. Zato apelujemo na vas, a i na Budućnost, da budemo mudri, da derbi 13. kola ABA lige odložimo i izbegnemo velike izazove i rizike od mogućih neželjenih posledica - navodi se u Zvezdinoj molbi.

Međutim, molba je glatko odbijena od čelnika Budućnosti, a bord ABA lige je ćutanjem to aminovao.

- Smatramo da ne postoji nijedan razlog za odlaganje planirane utakmice, za čije nesmetano odigravanje su preduzete sve neophodne organizacione i bezbednosne mere našeg kluba i nadležnih državnih organa - navodi se, između ostalog, u odgovoru Budućnosti.

Usvajanje skandaloznog zakona o slobodi veroispovesti u skupštini Crne Gore, kojim se na najdirektniji način udara na Srpsku pravoslavnu crkvu kao stub našeg naroda u susedstvu, i nova polarizacija društva, izazvana od režima Mila Đukanovića, dodali su ulje na vatru. Brojni građani "srpske Sparte" protestuju protiv pomenutog zakonskog akta, ali s druge strane, za provokaciju su spremni jurišnici iz redova vladajuće klike, te je stoga opasnost da se neredi i nasilje preliju u Moraču i te kako realna.

Objektivno, meč je trebalo da se odloži još u petak zbog političkih tenzija u Crnoj Gori, ali očigledno da niko ko treba nije našao za shodno da brine o bezbednosti, naprotiv. Kao da žele krv!

Skandalozno ponašanje domaće publike i umalo izbegnut linč gostujućih košarkaša na aprilskim mečevima ovih rivala u Morači u finalnoj seriji plej-ofa učinili su da Beograđani budu spremni na sve.

- Zvezda igra u Podgorici jedino zbog košarke i nema nameru da učestvuje u vansportskim radnjama, koje bi podigle postojeću tenziju. Svi dobro znamo šta Zvezda predstavlja za Srbe u Crnoj Gori. Pretnje predsednika Budućnosti Dragana Bokana koje je uputio direktoru crveno-belih Filipu Sunturliću na oktobarskoj skupštini ABA lige da će "gostima sve biti vraćeno, i to lično" za majstoricu iz Pionira prošle sezone i dalje odzvanjaju u ušima. Ali zna se procedura: na prvu uvredu ili neprimeren gest domaćih navijača sudija je dužan da naredi zvanično upozorenje, a ako incidenti budu nastavljeni, po propisima sledi pražnjenje dela tribina ili cele dvorane - ističe izvor sa Malog Kalemegdana za naš list.

Inače, redakcija Srpskog telegrafa je poslala mejl ABA ligi s pitanjem da li smatraju da meč u Podgorici sme da se igra pod ovakvim uslovima, ali nismo dobili nikakav odgovor.

RepublikaFoto: Starsport

Sudije treće kategorije u Morači

S obzirom na to da su mečevi između Budućnosti i Crvene zvezde u prošlosti bili puni naelektrisanja i često naboja koji prevazilazi sportske okvire, izbor sudija pred večerašnji dvoboj u Morači je malo čudan. Pravdu će deliti Sašo Petek, Mario Majkić i Dragan Porobić. Ova trojka je trenutno posle 11. kola po ocenama na 10, 15. i 18. mestu na listi arbitara u ABA ligi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading